luni, 17 iunie 2013

Când anunț că sunt însărcinată?Unul dintre primele cele mai frumoase momente din perioada sarcinii este ziua în care afli că ești însărcinată. Dacă ți-ai dorit muuult acest copil și dacă ai așteptat ani întregi ca el să apară, atunci când vezi că ciclul menstrual întârzie, alergi fuga la farmacie și cumperi un test de sarcină. Acesta arată pozitiv, dar ție nu îți vine a crede. Pentru a te convinge, mai cumperi încă două. Deci, toate trei au confirmat – porți sub inimă un boț de viață. Soțul intuiește fericirea ta, dar te lasă pe tine să îi dai marea veste. Și atunci cu adevărat în casa voastră e mare bucurie...


Dar apare o dilemă: îi anunțăm pe ceilalți sau  păstrăm taina?

După ce ai fost la primul control medical, doctorul ți-a spus că ar fi bine să aștepți până după a 12 săptămână și să nu dai sfoară în țară că veți avea un moștenitor.  De ce?
Foarte multe gravide așteptă să treacă de primul trimestru și apoi să își anunțe familia și prietenii. Asta pentru că sarcina, mai ales dacă e prima,  prezintă un risc ridicat de întrerupere, anume în prima perioadă. În funcție de starea ta de sănătate și de evoluția sarcinii, doctorul îți va spune când tu și bebelușul sunteți în afara oricărui pericol și când este momentul să dai marea veste celor dragi.
Deci, dacă ai trecut cu bine de primul trimestru, poți sta liniștită. Și deja te poți mândri cu bogăția ce o porți în burtică!