sâmbătă, 8 iunie 2013

Durerile din timpul sarcinii 

Atunci când o femeie află că este însărcinată, mai ales dacă e la prima sarcină, lucrul care o înspăimântă cel mai tare este multitudinea de schimbări care au loc în organismul său.  Nici sfatul medicului sau al cunoscuților, nici informațiile de pe internet,  nu o pot ajuta să treacă peste această perioadă în care corpul său încearcă să se adapteze noii vieți ce se dezvoltă în el.
Nimeni nu știe dacă va putea face față acestor provocări, însă toate femeile însărcinate încearcă să treacă acest test cu brio. Probabil că în prima perioadă a sarcinii, primul lucru cu care te-ai confruntat au fost durerile, deși nu te-ai așteptat să le ai. Ei bine, iată cinci tipuri de dureri care apar ca efect al sarcinii:
1. Capul: Nici chiar creierul tău nu este scutit de efectele schimbărilor hormonale  prin care trece restul corpului tău. Iar pentru multe femei gravide, ultima parte a primului semestru poate veni însoțită de niște migrene destul de greu de suportat.
2.  Picioarele: Atunci când copilul se va apropia de nouă luni, greutatea lui combinată cu a ta vor exercita o presiune mult mai mare asupra picioarelor. Deci, pregătește-te pentru ceva dureri în această zonă, precum și de umflături ce vor face incomodă până și purtarea ciorapilor.
3. Șoldurile: Șoldurile tale s-au mai lățit puțin. Însă nu asta e mare problemă, ci faptul că până și ele te vor durea: când stai jos, când te ridici sau când te rostogolești în pat.
Rinichii: Cine  a spus că rinichii sunt scutiți de chin în această perioadă? Multe femei pe parcutsul sarcinii fac pietre la rinichi, ceea ce cu siguranță provoacă dureri.
5 Buricul: Da, buricul doare și este chiar normal având în vedere că pe măsură ce crește în dimensiuni, burtica ta se va întinde din ce în ce mai mult și la fel va face și buricul. Nu e ceva de care ar trebui să te îngrijorezi, însă durerea va exista... la fel ca multe altele
Deci, toate aceste dureri sunt normale și chiar nu ar trebui să te sperie. Cu toate acestea, dacă durerile persistă și devin insuportabile, adresează-te la medic.