joi, 25 iulie 2013

Bebelușul la 26 săptămâni de sarcină

 
Ești în al doilea trimestru, în luna a 6-a de sarcină, care durează de la săptămâna 23 la săptămâna 27 de sarcină. Copilul tău este în vârsta de 24 săptămâni. El este complet format și începe să crească.

Bebelușul  măsoară acum  24 cm și cântărește în jur de 730 grame.

Plămânii sunt suficienți de dezvoltați pentru a inhala cantități mici de lichid amniotic. Aceștia continuă să se maturizeze. Bebelușul poate să inspire și să expire, însă tot oxigenul este asigurat prin placentă și cordonul ombilical.

Atunci când tu atingi burtica, bebelușul reacționează. Până la sfârșitul acestui trimestru bebelușul se va poziționa cu capul în jos. Aceasta este o poziție confortabilă pentru el. Unii bebeluși adopta această poziție târziu, pe ultima sută de metri, alții deloc, ceea ce ar putea necesita nașterea prin cezariană.

Poziția bebelușului poate afecta nașterea și poate fi aflată prin palparea abdomenului de către doctor. De cele mai multe ori copilul stă în uter într-o poziție ghemuită, cu capul îndoit spre trunchi, cu mâinile îndoite și încrucișate și cu picioarele îndoite și încrucișate în fața abdomenului.