joi, 25 iulie 2013

Femeia însărcinată în săptămâna a 26 - a 
Ești în al doilea trimestru, în luna a 6-a de sarcină, care durează de la săptămâna 23 la săptămâna 27 de sarcină

Tu ai 26  săptămâni de sarcină, copilul tău este în vârsta de 24 săptămâni. 

Copilul este complet format și începe să crească, iar tu începi să simți  o ameliorare  a simptomelor neplăcute din prima parte a sarcinii.

Pe măsură ce abdomenul se mărește, apar și durerile de spate. Majoritatea femeilor suferă de dureri de spate în timpul sarcinii, într-un stadiu sau altul al acesteia. În primul rând, renunță la pantofii cu toc. Când mergi la cumpărături ai grijă ca greutățile să fie distribuite egal, câte o sacoșă în fiecare mână. Atunci când stai pe scaun, o idee bună este să ții genunchii mai sus decât șoldurile.

 Dormi pe o parte cu o pernă între picioare și una sub burtă. Băile calde, nu fierbinți, și masajul pot ameliora durerile de spate. Odihnește-te cât poți de mult. Nu te îngrijora foarte tare de vergeturile apărute pe burtă și pe sâni, se vor estompa dupa naștere. Inima lucrează în plus pentru a menține o circulație bună. Și activitatea rinichilor este mai intensă, deoarece au de procesat mai multe fluide.

Sarcina este o perioadă specială din multe puncte de vedere, iar unul din aspectele la care trebuie să fim foarte atente este că există plante, condimente, alimente pe care le utilizăm în mod obișnuit în dieta noastră fără probleme, dar care acum ar putea provoca neplăceri de la cele mai reduse, precum arsuri la stomac, până la cele mai grave, precum naștere prematură și malformații ale fătului.

Este bine să consulți o lista scurta de plante ce trebuie evitate în timpul sarcinii pentru a ști de ce să te ferești: Aloe vera, chamomila, dăcina de rubarba, crusinul, ceaiul verde, ceaiul negru, ienupărul, rostopasca, rozmarinul, pelinul, vascul și chiar patrunjelul, inul, frunzele de zmeur, cimbrul.