sâmbătă, 27 iulie 2013

Sarcina și vergeturile. Soluții de combatere a acestora
Vergeturile sunt unele dintre semnele sau afecțiunile pielii cele mai frecvente în sarcină, afectând peste 80% dintre gravide. Apar cel mai adesea pe abdomen din cauza întinderii pielii și au un efect inestetic. Specialiștii susțin că viitoarele mamici nu sunt chiar neputincioase în fața acestor semne inestetice. Există soluții împotriva vergeturilor în sarcină!

Metode de prevenire a vergeturilor

Deși se spune că nu prea poți să eviți apariția vergeturilor în timpul sarcinii, specialiștii susțin că există câteva secrete care să le țină cât de cât la distanță.

Ei susțin că menținerea unei greutăți normale în sarcină ajută la menținerea sănătății pielii. Cu cât iei mai mult în greutate în sarcină, cu atât pielea este nevoită și se forțează să se întindă dând naștere acestor imperfecțiuni inestetice.

Cea mai indicată metodă de prevenire a lor în sarcină o reprezintă crema antivergeturi creată special pentru hidratarea și menținerea elasticității pielii. Există mai multe tipuri de creme, unguente sau uleiuri care au un efect remarcabil asupra menținerii sănătății pielii și diminuează riscul apariției vergeturilor.

Alimentația sănătoasă, sportul și consumul suficient de lichide din sarcină contribuie și ele la combaterea acestor semne pe piele.

Masajul are și el un efect remarcabil în lupta contra vergeturilor, de aceea nu trebuie desconsiderat în sarcină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu