joi, 29 august 2013

Săptămâna 31 de sarcină
Ce se întâmplă în corpul tău în săptămâna 31 de sarcină

Corpul tău se transformă tot mai mult în această perioadă și se observă modificări majore față de trimestrul trecut.
Sânii tăi sunt măriți și venele de sub piele sunt mai pronunțate, din cauza volumului crescut de sânge din organism.  Vei observa că aureolele sânilor sunt închise la culoare și că apar mici umflături care se simt la palparea sânilor. Primul lapte mamar - colostrum - se formează deja în această perioadă și pot apărea mici scurgeri.
Sistemul tau imunitar oferă bebelușului toate elementele necesare pentru a lupta împotriva infecțiilor, nu doar în uter dar și în primele luni de viață.
Important: Bebelușul va purta în sânge anticorpii tăi împotriva anumitor boli, dar pe măsură ce cresc, are nevoie de un plan de imunizare suplimentar.

Mod de viață recomandat - alimentație și sănătate

Multe mămici se întreabă dacă ritmul în care fac mișcare afectează bebelușul. Atâta timp cât planul de exerciții este special conceput pentru o mămică însărcinată și recomandările medicului nu interzic efortul de orice fel, sportul are numai efecte pozitive.
Caloriile pe care le consumă bebelușul pentru a crește provin din organismul tău; dacă într-o zi depui mai mult efort decât în mod normal, poți crește aportul de calorii prin alimentație în ziua respectivă.
Recomandare: Odihna este necesară în ultimele săptămâni de sarcină, mai ales că va urma o perioadă agitată în viața ta!