vineri, 6 septembrie 2013

Emoțiile celui de-al treilea trimestru de sarcină

Pe toată durata celui de-al doilea trimestru m-am simțit foarte bine. Grețurile mi-au trecut, am avut multă energie și m-am bucurat cu adevărat de sarcină. De ceva timp deja sunt în cel de-al treilea trimestru. Până acum am avut parte de senzații noi, nu înttodeauna plăcute. Emoțiile mele devin tot mai intense. Nerăbdarea de a trece mai repede peste sarcină, bucuria și stresul de a deveni mamă, incertitudinile cu privire la naștere - toate aceste gânduri îmi aleargă nebunește prin cap.

 
Simt că nu-mi mai pot controla emoțiile, corpul și viața de zi cu zi. Aceste sentimente îmi provoacă multă neliniște. Știu că sarcina este imprevizibilă, la fel ca și nașterea și tocmai din acest motiv sunt extrem de îngrijorată. 
De doi ani, de când sunt alături de soțul meu, mi-am dorit să fiu însărcinată. Am așteptat asta cu nerăbdare și mi-am imaginat cum ar putea decurge. Dar acum, când totul este atât de aproape de a se întâmpla, nu mai pot înțelege ce se petrece cu mine. Și eu care credeam că a fi însărcinată e amuzant!
Știu, nu poți controla emoțiile datorate sarcinii așa cum nu poți controla transformările fizice. Atât eu, cât și soțul, ne confruntăm cu o perioadă de tranziție pe măsură ce ne pregătim pentru venirea bebelușei. Avem sentimente contradictorii, suntem neliniștiți în ceea ce privește nașterea, rolul de părinte, situația financiară și o grămadă de probleme din viața noastră.
Încerc să mă odihnesc. Mai am încă un pic. În ciuda tuturor emoțiilor, sunt mândră de ceea ce se întâmplă cu corpul meu. Mă las cuprinsă de diferitele trăiri  fără să caut justificări. Plâng. Râd atunci când îmi vine. Citesc povești. Ascult muzică. Și toate acestea datorită faptului că în curând se va întâmpla marea minune – va apărea pe lume fetița noastră, pe care atât de mult o așteptăm.