joi, 26 septembrie 2013

Iii... A sughițat!!!Eram încă la începutul sarcinii când am citit pe net despre sughițul bebelușilor. Atunci am râs și mi-am zis că e imposibil așa ceva... Până într-o zi când am simțit ușoare zguduituri ritmice în burtică.  E cu mult diferit de mișcările pe care le face zi de zi. Aceste sughițuri apar uneori doar și de aceea nu pot fi confundate cu mișcările bebelușului. Pentru mine ele sunt plăcute :)  Astfel știu că bebelușa noastră e sănătoasă și îi e bine acolo, în universul ei mic...

Cauzele sughițului

Nu au fost făcute prea multe studii cu privire la sughițul bebelușilor în timpul sarcinii, deși există câteva speculații despre ce anume îl cauzează. Sughițul la bebeluși nu este decât un reflex fetal similar cu al nostru. Numai bebelușii mai maturi pot sughița, pentru că sughițul se bazează pe dezvoltarea sistemului nervos central. 

Unii experți cred că sughițul în uter este cauzat de băutul sau respirația bebelușului, ceea ce face ca lichidul amniotic să intre și să iasă din plămâni, stimulând diafragma să se contracteze. Mai precis, se crede că fătul inspiră sau bea fluid amniotic. Atunci când acest lucru se întâmplă, și fluidul amniotic intră în plămânii bebelușului, diafragma se contractă  și rezultă sughițul. Sughițul este de fapt, și la adulți și la făt, un spasm al diafragmei.

Ține minte că sughițul bebelușului nu este periculos. Nu este nevoie să îți suni doctorul sau să intri în panică. Sună-ți doctorul doar dacă simți că e ceva în neregulă. În rest, nu trebuie decât să te relaxezi și să te bucuri de mișcările bebelușului.