sâmbătă, 19 octombrie 2013

De vorbă cu bebelușul din burtică


Zilele astea am găsit  o foaie pe care mi-a dat-o psihologul atunci când am mers la el pentru un control, când am aflat că voi fi mămică. Atunci, nu știu de ce, nu i-am dat importanță. Am citit-o și am lăsat-o printre zecile de foi împrăștiate prin bibliotecă. Azi, am hotărât să vă fac și vouă cunoscut textul de pe foaie, care este de-a dreptul copleșitor. 


Deci:

Vă recomand să începeți dialogul cu cel care încă nu s-a născut. Fie ca el sau ea, încă din primele clipe de viață, să simtă dragostea, mângâierea și prezența dvs. Relaxați-vă, puneți mâna pe burtică și imaginați-vă că de la mână se emană lumină și căldură acolo în adînc, unde se dezvoltă copilașul dvs. Închideți ochii și imaginați-vă că îl priviți cu un ochi interior, trimițându-i dragostea dvs.  Iar acum puteți spune:

Bună ziua, dragostea mea! Cât de mult te-am așteptat! Cât de mult m-am gândit la tine! Iar acum tu exiști! Deocamdată ești în interiorul meu, dar deja ești cu mine. Toată puterea sufletului meu, toată iubirea mea, toată lumina lumii o îndrept acum spre tine! Vreau să știi că te-am iubit, te iubesc și te voi iubi mereu, orice ar fi. Să știi, fericirea mea, că întotdeauna sunt cu tine! M-am gândit la tine încă de când eram fetiță. Am știut că odată va veni timpul când voi vorbi cu tine și iată că acest moment a venit. Vreau ca tu, scumpul meu copilaș, suflețelul meu, fericirea mea, să simți întotdeauna legătura noastră strânsă și nelimitată.
Îți mulțumesc că ai apărut anume acum. Știu că ești foarte  înțelept, minunat și talentat. Totul în viață se petrece la timpul lui, de aceea tu ai ales cel mai potrivit moment ca să vii în viața mea. Eu și tatăl tău avem foarte mare nevoie de tine. Te iubim și te așteptăm cu nerăbdare. Dorim ca întotdeauna să-ți fie bine cu noi, astfel cum și nouă cu tine. Întotdeauna poți să te bazezi pe dragostea mea. Eu sunt mama ta!

Această primă adresare către copilul dvs o puteți repeta cât de des doriți. Dragostea niciodată nu poate fi prea multă. Iar copilul dvs în primul rând  de dragoste are nevoie. De la dragoste începe totul...”.