miercuri, 23 octombrie 2013

Şerveţelele umede pentru bebeluşi, extrem de periculoase

Şerveţelele umede pot fi periculoase pentru sănătatea bebeluşilor, atrage atenţia o asociaţie franceză pentru drepturile cumpărătorilor. Potrivit testelor de laborator, cele mai multe tipuri de şerveţele de curăţat sunt pline de substanţe alergene şi chiar toxice. 
Presa franceză relatează că 94% dintre produsele testate de asociaţia QUE CHOISIR au un potenţial nociv pentru bebeluşi. Este vorba despre 26 de tipuri de şerveţele umede şi şase tipuri de lapte de toaletă, care sunt saturate, spun experţii, de molecule alergene, de particule antibacteriene şi antioxidante toxice.
Unele conţin şi parabeni periculoşi, care pot provoca dereglări endocrine. Altele, precum ,,fénoxyéthanolul", un conservant prezent în 14 mărci de scutece, are efecte toxice asupra ficatului, sistemului reproductiv şi asupra dezvoltării copiilor. 
Asociaţia franceză pentru drepturille consumatorilor QUE CHOISIR atrage atenţia că nici produsele BIO nu sunt ,,sănătoase". De pildă, o marcă prezentată drept BIO, conţinea de 700 de ori mai multe particule periculoase decât restul scutecelor mult mai ieftine. 
Potrivit BFF TV, din totalul mărcilor verificate, doar două NU conţineau niciun fel de substanţe periculoase.  
Asociaţia le recomandă părinţilor să renunţe la produsele cosmetice pentru copii şi să folosească mai degrabă apă şi săpun. De asemenea, face presiuni asupra Comisiei Europene pentru a înăspri legislaţia în domeniu.
Sursa - Realitatea.net