joi, 16 ianuarie 2014

Dupa Sărbători despre SărbătoriAcum, că sărbătorile de iarnă sunt cam pe sfârșite, pot face un bilanț.  Am avut parte de cele mai frumoase sărbători, în primul rând, pentru că le-am serbat cu noul membru al familiei noastre – Micuța Cecilia. În al doilea rând, pentru că, dupa 3 luni, am fost acasă, la părinții mei.

Sfântul Andrei
Pentru familia noastră sărbătorile de iarnă încep pe data de 13 decembrie, de Sfântul Andrei.  Anul acesta, de Sfântul Andrei, eu și mama pregăteam bucate pentru a doua zi, când urma să o botezăm pe Prințesa noastră. Țin minte că nu aveam răbdare să vină mai repede a doua zi, iar în acea noapte Micuța noastră a susținut concert până la ora 3. Cu toate acestea, a doua zi am rezistat...

Anul Nou
Anul Nou pe nou l-am petrecut la biserică. Când aproape toată lumea ciocnea cupe cu șampanie și privea focurile de artificii, familia noastră participa la slujba organizată la Biserica de lemn “Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, cu prilejul Noului An. În noaptea dintre ani am ales să fim la biserică decât să stăm acasă, iar Micuța noastră să primească și Sfânta Împărtășanie.
A doua zi, pe 1 ianuarie, am sărbătorit și noi, în sânul micuței noastre familii. Am sărbătorit cu cartofi la cuptor, salată de legume, portocale și un pahar cu vin. Mi-am permis atunci și eu să gust o gură de vin, de la tata din beci.
 
Nașterea Domnului
De Crăciun am fost ACASĂ. Acasă la mama și la tata. Îmi era un dor nebun. Număram zilele cînd urma să mergem la ei, iar în ziua plecării – număram orele. În drum spre casă parcă zburam.
Prințesa noastră a fost pentru prima dată la bunici și tot pentru prima dată a făcut cunoștință cu una dintre străbunici. Veselie mare. Am fost pe ospețe la ea. Toate trei zile am sărbătorit așa cum se cuvine, așa cum îi stă bine unui moldovean.


Sfântul Vasile
Anul Nou pe vechi ne-a prins acasă. Acasă la noi. Nu a venit nimeni să ne ure și să ne samene, așa cum se obișnuiește, de exemplu, în satul natal, dar cât am fost Acasă, la părinți, am ajutat-o pe bunica la copt colăcei pentru urătorii pe care urma să-i primească. Îmi doresc tare mult ca fetița noastră, când va crește mai măricică și va înțelege, să ia parte la toate pregătirile de sărbători.


La fel ca în noaptea dintre ani, de Anul Nou pe vechi, când creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Vasilie cel Mare și Tăierea Împrejur a Domnului Iisus, pruncuța noastră a primit Sfânta Împărtășanie. Aceste momente sunt foarte importante pentru noi, ca părinți, căci întotdeauna am considerat că cel mai bun leac pentru copii este mersul la biserică și Împărtășania.

Boteaza
Duminică vom sărbători Botezul Domnului. Eu și Cecilia nu vom merge la biserică, căci va fi muuuuultă lume dornică să ia apă sfințită, iar Micuța noastră nu e suficient de liniștită încât să poată rezista la această slujb. Vom sta acasă, iar eu îi voi povesti despre Botezul lui Iisus...

Anul acesta pentru noi sărbătorile de iarnă au fost cu adevărat magice. Dea Domnul să fie într-un ceas bun! La mulți ani!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu