joi, 20 februarie 2014

Ce vrea să spună bebelușul prin mișcările sale


  • Când îşi atinge obrăjorii este un semn că micuţul are nevoie de câteva secunde pentru a înţelege ce se petrece în jurului sau este semnalul care trebuie să îţi spună că i-ai invadat spaţiul personal. Dacă se întâmplă să observi că face asta când vă jucaţi cu o jucărie nouă, când mâncaţi sau când vreţi să vă alintaţi, lasă-i un minut, două ca să se acomodeze.
  • Când îşi freacă ochişorii este primul semn că îi este somn şi vrea la culcare, iar dacă gestul este făcut atunci când ştii cu siguranţă că este odihnit, înseamnă că vrea să se joace.
  • Când dă puternic din picioruşe, bebeluşul încearcă să îţi arate cât de bine se simte şi cât de frumos, interesant sau amuzant i se pare ceea ce vede. S-ar putea să îţi ceară în acest fel şi atenţia ta, mai ales dacă nu eşti prin preajmă pentru că ştie că poţi auzi sunetele pe care le fac picioruşele atunci când lovesc pătuţul.
  • Când îşi întinde mânuţele înseamnă că e în toane bune şi este relaxat, gata să cerceteze ceea ce îl înconjoară. Dacă e deja la vârsta la care ar trebui să se ridice în funduleţ, atunci acest gest ar putea fi un semn că vrea să îl ajuţi să îl ridice.
  • Când îşi prinde sau îşi freacă urechile micuţul încearcă să îţi arate că este deranjat de ceva sau că are un disconfort sau o durere. Fie că e vorba de mâncarea care nu îi place, fie că are gaze la stomac.
  • Când se răsuceşte şi se zvârcoleşte nu este neapărat un semn rău. Bebeluşii ştiu cum să se distreze şi singuri, iar răsucirile de pe o parte pe alta pot fi un semn că se distrează de minune. Totuşi, pot fi şi un semnal că este nervos sau că a devenit agitat din cauza unor factori din jurul său. De exemplu, prea multe persoane sau prea mult zgomot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu