miercuri, 19 martie 2014

10 curiozități despre bebeluși1. Oamenii de știință din Norvegia au făcut un experiment și au filmat bebelușii nou-născuți lăsați pe burtica mamei lor și au descoperit ceva incredibil: printr-o coordonare înceată, dar sigură a mânuțelor și a piciorușelor, ei s-au îndreptat către sânul mamei și au început să se hrănească singuri!

2. Încă un lucru complet fascinant: psihologii americani susțin că nou-născuții au cunoștințe elementare despre matematică și fizică! Cum? Ei spun că micuții pot să facă diferența dintre unul, două sau mai multe obiecte, pot să le adune sau chiar să le scadă. Poate nu știu încă ce înseamnă numerele, dar știu câte mere ar trebui să mai rămână dacă îi iei unul și se va arăta foarte surprins dacă rezultatul este greșit.

3. Copiii sunt născuți să zâmbească. Acest lucru simplu, dar fascinant, a fost descoperit atunci când doctorii și-au dat seama că și copiii orbi zâmbesc, deci nu este ceva ce puteau să copieze.

4. Psihologii au realizat că un nou-născut de doar două zile are capacitatea de a-și recunoaște mama asculnd doar o silabă înregistrată. Este normal, a avut timp să se obișnuiască cu vocea ei pe parcursul saricinii.

5. Un nou-născut are simțul olfactiv atât de dezvoltat încât se va folosi de el în primele săptămâni de viață pentru a-și cunoaște părinții. Încercați să evitați folosirea parfumurilor intense, a deodorantelor sau a mirosurilor puternice pentru că s-ar putea să fie mult prea mult pentru el.

6. Știați că, dacă un bebeluș și-ar păstra ritmul de creștere pe care îl are în primul an de viață, atunci când ar ajunge la maturitate ar avea 50 m?

7. Știați că un bebeluș nu plânge cu lacrimi decât până la cel puțin 3 săptămâni sau chiar până când face 4-5 luni?

8. Știați că în primele luni de viață un bebeluș nu poate să vadă la o distanță mai mare de 22 de cm? Aceasta este distanța perfectă pentru a-și studia mama când se hrănește și pentru a-și concentra atenția asupra propriului corp, în special asupra mâinilor.

9. Știați că sunetul produs de plânsul bebelușului vostru este „special conceput” pentru a-l recunoaște? Oamenii de știință au descoperit că noile mamici și-au putut recunoaște plânsul bebelușului dintr-o mulțime de bebeluși care plângeau dupa numai 3 zile dupa ce au născut.

10. Specialiștii au făcut un studiu în urma căruia au ajuns la concluzia fascinantă că bebelușii de 6 luni pot distinge oamenii de animale. La 9 luni însă, în timp ce recunoșteau fețele oamenilor și le puteau distinge, nu puteau face același lucru cu animalele.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu