vineri, 14 martie 2014

Cum îmbrăcăm copilul în funcție de anotimp?Încă de la naștere, mămicile sunt sfătuite să își îmbrace bebelușul conform principiului ”+ 1”, adică să fie îmbrăcat ca un adult, plus încă un strat de haine. Totuși, această părere este una subiectivă, având în vedere că există oameni care, chiar la căldură aflându-se, sunt îmbrăcați gros sau, din contra, unii stau la temperaturi joase îmbrăcați în haine subțiri, fără a le fi frig. 

 
Cum trebuie totuși, să îmbrăcăm copilul?

Există unele semnale pe care copilașul le transmite singur, iar noi ne putem da seama ușor dacă acestuia îi e prea cald sau prea frig:

1.Copiii sunt mai deranjați de căldură, decât de frig. Dacă îi este prea cald, acesta va plânge, va fi iritat, va avea pielea ferbinte și roșie. În asemenea cazuri este bine să lăsați copilașul doar într-un  scutec și un tricou.

2.E un lucru normal ca bebelușul să aibă mânuțele, obrajii sau picioarele reci. Acesta nu este un semn că i-ar fi frig. Dacă, însă, are abdomenul rece, atunci puteți fi siguri că îi este frig și trebuie să îl îmbrăcați mai bine.

3.Un alt semnal că îi este frig sunt obrajii palizi și înțepenirea extremităților. În acest caz, luați măsurile de rigoare.

4.Atunci când îi este frig se va mișca mai mult pentru a se încălzi, iar dacă îi este cald, va adopta poziția în care și noi stăm la soare: mânuțele și piciorușele întinse. Vă puteți folosi de aceste semne pentru a ști dacă celui mic îi este cald sau rece.

5.În timpul sezonului rece, îmbrăcați copilul adecvat, dar nici într-un caz să nu-l îmbodoliți. Folosiți mai bine îmbrăcăminte termoizolantă. De asemenea, este contraindicat de a astupa gura copiilor cu fularul, căci în timp ce copilașul va respira, acesta se va umezi și va ține frig.

6.Primul lucru care trebuie să îl faceți atunci când intrați într-o încăpere mai încălzită este să eliberați copilul de un strat de îmbrăcăminte. Astfel, veți evita supraîncălzirea acestuia.

7. Hainele confecționate din stofă artificială pot crea copilului discomfort. De aceea, acordați  mare atenție materialelor din care este confecționată îmbrăcămintea, să fie de calitate, naturale, să lase pielea să respire, să nu mențină umezeala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu