vineri, 4 aprilie 2014

Cel mai mult iubesc să fiu mamă


Dupa absolvirea gimnaziului din sat, am urmat liceul la Seminarul Teologic Liceal de Fete ”Regina Maria” din satul Suruceni, Ialoveni. La liceu, am fost aleasă cu cele încă vre-o 8 fete, să cânt în corul mănăstirii Condrița. Astfel, am început să câștig câțiva lei de buzunar. 25 la fiecare slujbă prezentă. Iar dacă se mai întâmpla ca pe parcursul săptămânii să fie și sărbători, ajungeam la sfârșitul lunii cu mai mult de 100 de lei câștigați din sudoarea frunții mele. :)

Dupa absolvirea Seminarului, am urmat  Facultatea de Jurnalism, USM.  Chiar din primul an de studii, având diploma care-mi permitea să activez în calitate de conducător de cor, am început să-mi caut de lucru. Norocul mi-a surâs din prima, căci imediat am fost angajată la Biserica ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, unde cântam în cor, iar în timpul liber scriam și articole pentru blogul bisericii. La început primeam o suma simbolică, dar care, adăugată la bursa ce-o aveam de la universitate, îmi permitea  să-mi achit singură chiria, iar uneori îmi mai rămâneau și bani de cheltuială.

Eram în anul 2 când am început să lucrez la Ziarul Raional ”Curierul de Hâncești”, apoi la Portalul de promovare a Artei și Culturii din Republica Moldova ”ArtInfinit.md”, în calitate de reporter.

Pe pacursul anilor nu mi-am abandonat profesia, ci am rămas să activez tot în aceste două domenii dragi suflețelului meu. :) Doar că de vre-o 5 luni mai am o altă meserie – pe cea de mamă. Și îmi devine din ce în ce mai dragă...

Dacă până acum tot ce făceam era legat cu Biserica și Portalul, de o bucată de vreme prioritățile mele au legătură directă cu Micuța mea Cecilia. Ea îmi ocupă tot timpul și dacă ziua ar avea 48 de ore, pe toate i le-aș dedica. :)