sâmbătă, 10 mai 2014

Alăptatul în public. Eu sunt PRO! Iată de ce!


Alăptatul în public a fost întotdeauna o temă controversată, mai ales în Republica Moldova, unde încă mai predomină mentalitatea sovietică, inhibițiile și teama de a nu fi ”judecat” greșit de cei din jur. Dacă unele mămici SUSȚIN  ideea alăptării în public, atunci altele spun cu fermitate NU! acestui fenomen.

Personal, sunt PENTRU! De ce?

1.Pentru că, în primul rând, ceva mai frumos și mai intim decât alăptatul copilului nu cred că există. Și când spun intim mă refer la acea legătură ce se formează între mamă și copil doar în momentul alăptării. Eu sunt mândră că îi pot oferi fetiței mele în primul rând – lăptic matern și, în al doilea rând - acea formă de dragoste ce poate fi oferită doar prin alăptat.

2.Pentru că nu-mi pot ține copilașul flămând doar din motivul că, conform unor păreri,  nu e frumos  să alăptez în public. (Mai ales că Cecilia e o mâncăcioasă care nu are orar de masă și poate cere de mâncare chiar la fiecare jumătate de oră...)

3.Pentru că niciodată nu îmi voi îndopa copilul cu ceai sau apă în locul laptelui (atunci când nu sunt acasă). Acestea i le voi oferi atunci când într-adevăr va avea nevoie de ele. Până atunci, nu mă voi jena niciodată să îmi scot sânul și să alăptez fetița. Sigur, nu arăt tot  în fața tuturor. Mă așez frumușel pe o bancă sau, dacă sunt în transport public, acoper sânul cu o eșarfă sau cu mâna și las copilașul să mănânce în voie. Este ceva total aiurea să crezi că cea care alăptează în public vrea, de fapt, să-și expună atributele.

De un singur lucru sunt sigură -  întotdeauna mămicile care alăptează în public vor fi privite cu admirație de mămicile care au avut nenorocul de a nu avea lapte și care ar da orice ca măcar o dată șă își poată alăpta copilașul, chiar și în public.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu