vineri, 23 mai 2014

Însărcinată? Din nou?


La vederea celor două liniuțe roșii am plâns. Mult și tare. Nu de bucurie. De teamă, de rușine. Primul lucru care mi-a venit în gând a fost: ce vor spune cei din jur?  Câteva zile am trăit cu acest gând și cu multe alte frici. Dar în clipa în care am văzut bobul de 5 mm la USG, în clipa în care medicul mi-a spus: copilașul se dezvoltă normal, corespunde vârstei; atunci am înțeles că aș fi putut face o prostie,  o mare prostie, pe care nu mi-aș fi iertat-o niciodată.


Vestea a venit pe neașteptate, pe nepusă-masă, dar odată ce Dumnezeu a lăsat să se întâmple minunea, nu ne putem opune. Da, Cecilia are abia 7 lunișoare, nu avem nici casă și nici masă, nu ne va fi ușor, dar avem câte un cap pe umeri, câte un creieraș care lucrează, câte două mâni și două picioare sănătoase și... ne vom descurca. Nu suntem primii și nici ultimii care ne aflăm în asemenea situație.

Mulți ne judecă, inclusiv rudele cele mai apropiate, care nu dorm nopțile de grija noastră, că vezi Doamne, suntem tineri și ne va fi greu. La auzul veștii, majoritatea rudelor ne-au întrebat: din nou? Da, din nou! Cu ce drept cineva ne-ar spune: păi, faceți-l și dați-l cuiva, că voi nu o să-l puteți crește? Nimeni în afară de noi nu ne va crește copiii și ne asumăm această răspundere. Cui îi pasă că facem copii în fiecare an? Maternitatea este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei, cea mai frumoasă lecție pe care o poate oferi viața. Eu nu voi renunța la această nouă șansă.

Noi avem doar un singur mesaj pentru toți: pe Cecilia am așteptat-o aproape 3 ani ca să apară, iar acum, că Dumnezeu ne-a binecuvântat la pătrat, nimeni și nimic nu ne va împiedica să mergem până la capăt, să dăm viață unui nou membru al familiei și să-i oferim Prințesei un frate sau o soră, un prieten și un partener de joacă.


Foto: google.com