miercuri, 29 iulie 2015

Exfoliant din nuci de săpun – un răsfăț pentru față și corp


Recent, în cadrul campaniei de testare, am primit de la Jurnalul Verde nuci de săpun.  Pentru că întotdeauna m-am străduit să îmi îngrijesc tenul folosind produse naturale, primul gând care mi-a venit, a fost să fac praf nucile și să le folosesc în calitate de exfoliant pentru față și corp. Deci, nu am stat pe gânduri. Le-am măcinat cu râșnița și praful obținut îl păstrez într-un borcănaș, la întuneric, ferit de umezeală, căci odată umezită, pudra își pierde din proprietăți și nu mai poate fi folosită.
 Ce fac cu pudra? De două ori pe săptămână, câte 2 lingurițe de praf de nuci de săpun amestec cu câteva picături de ulei de arbore de ceai și o lingură de ceai de plante. Crema obținută este perfectă pentru exfolierea tenului, pielea rămâne ca la bebeluș, iar punctele negre dispar ca prin minune. De ce folosesc și uleiul de arbore de ceai? Pentru că acesta tratează acneea, fiind o alternativă excelentă la produsele chimice existente pe piață și destinate tratării acestei probleme.Acceptați și folosiți darurile oferite de natură. Astfel nu veți cheltui sume enorme pentru îngrijirea corpului!

P.S. Nu puneți multe picături de esență, căci crema rezultată va fi amară-amară. Respectiv, buzele vor rămâne amare, chiar dacă le veți spăla din abundență.

P.S.1. Evitați zona ochilor. O spun din propria experiență!


Nucile de săpun, cunoscute și sub denumirea de nuci de spălat, sunt folosite pentru spălarea rufelor, pentru obţinerea de soluţii destinate curăţeniei casei, igienei personale şi a animalelor de companie sau ca îngrăşământ natural. Fructe ale unei specii unice de arbori, nucile de săpun sunt speciale datorită prezenţei unei substanţe numită saponina. Fructele sunt culese după ce cad din arbori, seminţele sunt îndepărtate, iar cojile sunt uscate la soare fără a se folosi nicio substanţă chimică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu