vineri, 2 octombrie 2015

Ce să faci cu un copil în casă când afară plouă? 5 idei

Te-ai trezit dimineața și afară plouă. Ai decis că azi nu îți vei duce copilul la grădiniță, ci îi vei acorda lui toată ziua. Dar idee nu ai ce ați putea face împreună, o zi întreagă. Găsești mai jos idei pe care le poți pune în practică în zilele ploioase de toamnă. Copilul tău va fi fericit să petreacă timpul alături de tine.


1.      Aranjați capacele.
Cu siguranță ai prin casa diferite cutiuțe sau tuburi goale. Adună-le, scoate-le capacele, amestecă-le și dă-i de lucru copilului - să găsească capacul potrivit fiecărei cutii/tub.


2.      Face-ți ordine în haine.
Copilul tău va fi încântat să își aranjeze singur hainele.Tu doar îl vei supraveghea și îi vei da, din când în când, câte o mână de ajutor.


3.      Faceți aplicații din hârtie.
Aveți nevoie de hârtie colorată, foarfece, clei și...imaginație pentru a crea pe/din  foaie adevărate povești. Această activitate va ține copilul ocupat mult timp.


4.      Jucați teatru.
Îți mai aduci aminte de cercurile dramatice la care participai la școală? Nu-i așa că nu ai mai jucat teatru de foarte mult timp? Iată că a venit momentul să-ți pui în valoare calitățile de actriță. Iar cel mic va fi încântat să te imite. Jucați pe roluri, pentru a va distra și mai mult.


5.      Pregăiți ceva gustos.
Se știe că celor mici tare le mai place să fie de ajutor maturilor. De aceea, nu ezita să iei copilul cu tine la bucătărie și să pregătiți împreună ceva gustos.Foto – arhiva personala, google.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu