joi, 29 octombrie 2015

“Sarcina ta pas cu pas – Ghid complet pentru viitorii părinți” de Tori Kropp – o carte care nu trebuie să lipsească de pe noptiera femeii însărcinate


“Sarcina ta pas cu pas – Ghid complet pentru viitorii părinți” de Tori Kropp.  E o carte care costă. Dar nici o carte nu e prea scumpă...Eu am primit-o în dar de la soțul meu, la un 8 martie și mi-a fost de mare ajutor pe toată perioada ambelor sarcini. Indiferent dacă ești mamă, soră, fiică – trebuie să o citești, iar după lecturare vei ști cum să-ți ajuți  sora, mătușa, verișoara însărcinată.

Cartea este organizată în așa fel încît informațiile de care ai nevoie pot fi găsite foarte ușor. Conține 10 capitole, cîte unul pentru fiecare lună a sarcinii și unul pentru perioada post – partum. Fiecare subiect este tratat în capitolul dedicat lunii în care este cel mai probabil să reprezinte un motiv de îngrijorare.  În toate capitolele se descrie cum se dezvoltă copilul, ce se întîmplă cu corpul mamei, cum este posibil să se simtă, planurile pe care ar putea să și le facă și ce activități sunt benefice în perioada respectivă.

Nu voi da citate din carte, trebuie să  citiți cartea în întregime, dar nu pot să nu scriu cîteva rînduri din postfață. M-au înduioșat pînă la lacrimi...Despre mame

1.      „În timp ce am crescut privindu-m i mama, am văzut că era posibil să dau tot ce e mai bun din mine, dar fără a mă abandona. Acum, cînd sunt pe cale de a deveni mamă eu însămi și să preiau sarcina pe care ea a făcut-o să pară atît de simplă, sunt uimită de lucrurile pe care le-a putut face și de o persoană care este. Mama e scriitoare, eu sunt matematician. Ea e grațioasă, eu sînt un pic neîndemînatică. Ea e disciplinată, eu sunt aeriană. Ea e înțeleaptă, iar eu abia acum încep să îmi dau seama cît de mult am învățat.”

2.      „Cînd corpul meu era în schimbare și a devenit atît de diferit de cel al fratelui meu, mama m-a ținut strîns în brațe. Cînd sufeream și aveam nevoie de ea, mă lua în brațe. M-a privit și mi-a fost alături în timp ce mă luptam cu ea pentru a-mi găsi propriul loc. Mi-a spus de multe ori ce vise avea pentru mine, dar nu a fost niciodată dezamăgită de alegerea de a-mi urma propriul drum.”

3.      „Nu voi uita niciodată momentul în care am devenit mamă în prezența mamei mele. La puțin timp după nașterea fiului meu, mama mi-a trimis un bilet în care scria: „Îți dai seama că eu te iubesc la fel de mult cît îl iubești tu pe Peter?” Sper că știa că o iubesc la fel d emult cît mă iubește Peter pe mine. Acest gînd stă scris pe felicitarea mea pentru ea, cu ocazia primei mele Zile a Mamei.”


P.S. Nu uita să te abonezi la pagina de Facebook a blogului, pentru a vedea noile postări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu