vineri, 27 noiembrie 2015

Bebelușii născuți în Orhei vor beneficia de “Alocația orașului Orhei pentru nou-născut”

Începând cu data de 1 decembrie 2015, Primăria Orașului Orhei a anunțat că va oferi,  familiilor din orașul Orhei, îndemnizație  unică la nașterea copilului, denumită “Alocația orașului Orhei pentru nou-născut”. Astfel, o mămică care va naște primul copil va primi 7 mii lei (în cazul nașterii multiple – pentru fiecare copil), iar pentru cel de-al doilea copil (și pentru nașterile ulterioare) – 10 mii lei .

Această indemnizație a fost instituită la inițiativa primarului Ilan Șor, în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș. 

De “Alocația orașului Orhei pentru nou-născut” vor putea beneficia familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului. Cererile de solicitare a indemnizației pot fi depuse începând cu 7 decembrie, la Primăria orașului Orhei, Biroul de informare, pe numele viceprimarului pentru probleme sociale.

Anna Casian-Musteață
Foto - google.com