vineri, 13 noiembrie 2015

Cum fotografiem copii? Sfaturi utile pentru părinți!Ești însărcinată, aștepți primul copil și nu ai răbdare să-i faci prima fotografie?  Ai deja copii și vrei sa le faci cele mai frumoase poze ? Ți-ai cumpărat un aparat de fotografiat performant special pentru a surprinde cele mai frumoase momente petrecute cu copiii tăi, dar nu prea cunoști regulile artei fotografice? I-ai făcut sute de fotografii copilului tău, dar te-ai întrebat întotdeauna de ce nu reușești să-i surprinzi întocmai, cele mai adorabile momente? Dacă ai răspuns afirmativ la cel puțin una din întrebările de mai sus, atunci acest articol este pentru tine!

În primul rând, a fotografia un copil este extrem de provocator pentru orice profesionist, deoarece îți impune reflexe și capacitate de decizie instantanee. În special, în cazul nou-născuților, nu ai timp să reiei momentul, să aranjezi lumina, să discuți cu subiectul, trebuie să faci fotografia rapid, să surprinzi o reacție pe care s-ar putea să nu o mai întâlnești prea curând.


Studiați aparatul de fotografiat.

Dacă nu știți să utilizați corect aparatul de fotografiat, vă va afecta rezultatul. Citiți care sunt setările modelului. Setările de iluminare sunt foarte importante pentru calitatea pozei. Este mai bine să folosiți o cameră foto digitală, care are o parte din setări prestabilite, ele fiind în esență mai simple ca structură și funcții.


Încercați să faceți fotografii când copilul este bine dispus.

Nu vă așteptați ca micuții să aibă starea pe care vi-o doriți și să se comporte ca un fotomodel profesionist. Nu vă supărați dacă nu doresc să vă zâmbească, la urma urmei, sunt doar niște copii! La acest stadiu, ei nu sunt suficient de dezvoltați ca să reacționeze la comandă și atunci când strigați „Zâmbește!”, ei să se conformeze. Pentru a le atrage atenția, luați în mănă o jucărie viu colorată, care zornăie sau chiar jucăria lor preferată.


Lumina.

O fotografie bună se face într-un spațiu luminat, pe un fundal plăcut. Lumina naturală este întotdeauna cea mai bună pentru fotografii! Ideal este să mergeți cu prichindelul vostru în aer liber, în parc. Sunetele diferite, clădirile, obiectivele turistice îi vor atrage atenția și veți surprinde cele mai neobișnuite reacții: zâmbete, mirare, incertitudine, teamă, curiozitate etc.

Realizarea unei fotografii reușite nu presupune obligatoriu plasarea copilului în centrul cadrului. Descentrarea subiectului principal presupune o imagine mai interesantă. Dacă alți părinți vă dau voie, fotografiați-vă copilul în mijlocul altor pitici: când încearcă să comunice cu ei, când se joacă, când îi îmbrățișează, când împarte cu ei jucăriile.


Emoțiile copilului.

În general, toți părinții vor să își fotografieze copilul zâmbind, cu ochii larg deschiși, cu privirea fixată la aparat. Încercași să faceți fotografii din diferite unghiuri pentru că așa veți capta cele mai hazlii expresii faciale. Luați aparatul de fotografiat, ascundeți-vă dupa un fotoliu și lăsați copilul să se joace în liniște. Veți surprinde momente deosebite. Asigurați-vă că nu folosiți blitzul când luați imaginile de aproape, deoarece acesta induce copiilor stres, agitație și veți obține doar fețe speriate.


Condiții de comfort.

Când hotărîți să facețședința foto, oferiți-i copilului vostru un minimum de confort. Nu faceți fotografii dacă este prea frig sau prea cald. Dacă afară este prea rece, îmbrăcați-l corespunzător, chiar dacă ați fi vrut să-l surprindeți în tricoul cel nou. Nu întârziați cu fotografiile nici când ăi faceți băiță, chiar dacă nu ați reușit să fotografiați zâmbetul dorit. Încercați să faceți cât mai multe fotografii. Este mai bine saăavem o mare varietate de fotografii din care să le alegem pe cele mai bune pentru a crea un album deosebit. Încărcați-le imediat în calculator și verificați-le pe fiecare dintre ele. Dacă nu sunteți mulțumit de fotografii, puteți relua imediat ședința, mai ales dacă v-ați îmbrăcat copilul într-o costumație specială sau ați creat un ambient aparte.

Și, în un lucru: Faceți din fiecare ședință foto o distracție. Făcând fotografii, este un mod excelent de a petrece timp cu copilul vostru și un mod de a păstra momentele memorabile pentru toată viața.


Sursa - Salarumd

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu