vineri, 20 noiembrie 2015

Nisipul din făină – distracția garantată pentru copii

Toată vara Cecilia s-a jucat în nisip. Iar acum, cu toate că timpul s-a răcit, ea îmi tot arată gălețica și mă îndeamnă să o duc la terenul de joacă.  Evident, afară e prea rece pentru joaca în nisip și îmi ziceam în sinea mea că îi voi cumpăra nisip kinetic, doar să crească un pic mai mare. Am citit despre acest nisip  pe mai multe site-uri românești, iar la noi, am auzit de la mămici că sunt foarte mulțumite de el. 

În acest context, cu câteva săptămâni în urmă, am descoperit articolul unei mămici, în care spunea  că a găsit o rețetă inedită de preparare a nisipului (aidoma celui de pe plajele din Hawaii) în condiții de casă. Nu am rezistat tentației și am preparat și eu, împreună cu picii mei, această pulbere. Nu am mai așteptat momentul în care ei vor crește, ci am purces la muncă :) .


Deci, avem nevoie de:
Făină,
Ulei,
Un platou sau o tavă,
Forme pentru nisip, lingurițe, etc (tot cu ce se poate de jucat în nisip).Prepararea:
Amestecați făina cu uleiul, în proporție de 1:8 (1 parte ulei: 8 părți făină). Eu am folosit ulei de casă, iar în acest caz, proporția este de 1:6. Idee nu am care e motivul. Amestecați bine-bine, până când obțineți un ”aluat” nisipos și foarte fin.

Metoda de joacă:
Faceți cu el ce vreți – căsuțe, castele, mașinele, umpleți păhărele, etc.  Noi ne-am jucat în el cu lingurițele de la laptele praf, formele pentru biscuiți și cratițele Ceciliei.


Copiii au fost pur și simplu încântați! Evident, Cecilia a și gustat acest nisip, dar pentru că nu e deloc gustos, a hotărât că e bun doar pentru joacă. Iar Stelian, l-a pipăt de câteva ori și privea bucuros cum se joacă Cecilia.


P.S. Dacă nu vreți să găsiți nisip prin toate colțurile, așezați frumos copilul la măsuță, puneți sub scăunel  un cearșaf și...  spor la gătit/jucat!


P.S.1. Pentru că joaca în nisip stimulează şi dezvoltă calităţile motrice şi creative ale copiilor, motricitatea fină şi cea specială, nisipul din făină este perfect pentru terapia senzorială şi materialul ideal pentru jocul liber, nedirecţionat!

P.S.Nu uita să te abonezi la pagina de Facebook a blogului, pentru a vedea noile postări.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu