marți, 15 decembrie 2015

Campania „Cadoul din cutia de pantofi” te îndeamnă și fii și tu Moș Crăciun!

Campania „Cadoul din cutia de pantofi” este cunoscută în lumea întreagă și se desfășoară în preajma sărbătorilor de iarnă. Este un proiect social, menit să aducă bucurii copiiilor din familiile social-vulnerabile. 

Ce poți face tu?
Împachetezi în hârtie pentru cadouri o cutie de pantofi, iar în ea pui, împreună cu copilașul tău, tot ce poate aduce  bucurie unui copil (de la 1 an până la 15 ani): rechizite școlare, jucării, obiecte de igienă personală (periuță/pastă de dinți, șampon, gel de duș), cărți, îmbrăcăminte (caciuliță, fular, mănuși, ciorapi), dulciuri (biscuiți, napolitane, bomboane). De asemenea, nu uita să-l ajuți pe cel mic să scrie și o scrisoare celui/celei cărui/căreia îi este destinată cutia, iar pe ea, să lipiți informație despre destinatar, pentru ca organizatorii să știe că ați pregătit darurile pentru o fetiță de x ani sau pentru un băiețel. 

Unde duci „Cadoul din cutia de pantofi”?
Cutiile sunt colectate în rețelele  "Tucano" și "Oliva". Aici administratorii vor aștepta cadourile pentru copiii mai triști, iar pe data de 23 si 24 decembrie le vor distribui destinatarilor.

Ana Irina, mămica Crinei și a lui Gabriel, a pregătit deja „Cadoul din cutia de pantofi”. ”Eu m-am gandit ca e un bun prilej sa ii explic si Crinei ca de fapt Craciunul este perioada in care toti invatam sa daruim, sa ne bucuram de ceea ce avem si sa impartim totul cu cei mai putin norocosi. I-am aratat ce am cumparat si am intrebat-o daca o sa le placa aceste lucrusoare copiilor. A zis “cred ca o sa fie tare fericiti”. Banuiam ca asta o sa fie raspunsul deoarece am ales exact ceea ce ii place si ii cumparam ei. Am facut doua cutii similare cu hartie (alba si colorata), guas, creioane, lipici, carti (de citit si colorat), pensule, dulciuri, etc unica diferenta facand-o jucariile”, srie aceasta pe blogul său.

Îi poți urma și tu exemplul! Fă un bine! Mai ai la dispoziție câteva zile!

Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Mommy s Precious