luni, 28 decembrie 2015

În 2016 vreau să acord copiilor mei cât mai mult timp

Anul 2015 a fost unul plin de surprize pentru familia noastră. Apariția lui Stelian, primii pași și primele cuvinte ale lui, primele poezii și muuultele reușite ale Ceciliei, ne-au făcut anul frumos și de neuitat. Mi-aș dori ca și anul 2016 să fie, pe cât e posibil, unul plin. Sunt sigură că așa și va fi, având în vedere că stă în puterea noastră să ne facem viața și familia mai frumoasă.

Eu sunt omul planurilor și a listelor. Îmi place ca fiecare eveniment, întâlnire, mers în ospeție sau la magazin să fie planificat și scris pe foaie. Am norocul că și soțul meu e la fel. Ținând cont de asta, mi-am întocmit o listă DE URMAT  în calitate de mămică și pentru anul care vine.


Deci, ce vreau să schimb și să urmez în anul 2016:

1.Să mă joc mai mult cu picii mei
La acest capitol chiar am de lucru muuuult. Ei au crescut, se joacă singuri, iar eu doar îi supraveghez în timp ce scriu știri, lucrez prin casă sau la bucătătrie. La fiecare început de săptămână îmi propun să le acord în fiecare zi câte jumătate de oră pentru a ne juca împreună, dar de fiecare dată intervine ceva. Gata! În anul 2016 mă voi ține de promisiune și ne vom bucura de timpul calitativ pe care-l vom petrece împreună.

2.Să le cumpăr multe cărți
Cărțile sunt marea mea slăbiciune. Vreau și lor să le transmit gustul pentru lectură și deși au o mulțime de cărțulii, știu că ele niciodată nu vor fi de ajuns. Deci, anul 2016 va fi unul al noilor achiziții de carte pentru copii.

3.Să ieșim mai des ”în lume”
Până la apariția copiilor eu am fost un om foarte activ. Sarcinile și nașterile m-au mai domolit, dar și așa, încerc să îi scot în parc, la terenul de joacă, la teatru, pentru a cunoaște lumea și a socializa, ei – cu alți copii, iar eu – cu alte mămici. Tare îmi doresc ca în 2016 să ieșim și mai des, chiar dacă, cu doi copii mici să mergi undeva, e extrem de complicat.

4.Să ne spunem ”Te iubesc”, să ne îmbrățișăm și să râdem împreună zilnic
Din a spune ”Te iubesc” și a ne da pupici am făcut un obicei. Cecilia singură ne îmbrățișiează și ne spune ”Te becs tali, tali” (Te iubesc tare, tare). Pentru anul 2016 îmi doresc să păstrăm acest obicei și să i-l transmitem și lui Stelian. În ceea ce privește zâmbetele... dacă nu vom avea motive pentru a râde, ne vom gâdila și până la urmă tot vom râde :) .

5.Să strig la ei mai puțin
Știu, nu e bine să țipi la copii, dar câteodată orice om își iese din fire. Eu strig des, recunosc. Strig pentru că au făcut dezordine în casă, pentru că se bat și nu îi pot liniști în alt mod, pentru că țipă și ei, iar șirul poate continua. Dar GATA, e timpul să îmi păstrez nervii și să reacționez cu calm. Așa și voi face!

Nu îmi rămâne decât să aștept Anul Nou pentru a pune în aplicare planurile. Ba nu! Începând de acum, voi face tot ce am scris mai sus! 

Voi, ce planuri aveți pentru anul 2016?

Sărbători frumoase și Un An Nou fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu