marți, 9 februarie 2016

De creșterea stimei de sine a copilului tău ești TU responsabil/ă!

Noi, maturii, așteptăm de fiecare dată să fim lăudați atunci când facem vre-o faptă eroică. Dar oare procedăm la fel și cu copiii noști – le spunem cât sunt de bravo atunci când săvârșesc ceva bun și îi încurajăm când ceva nu le iese bine?  Sunt sigură că puțini dintre noi o facem, căci suntem prea ocupați să ne ținem de asemenea fleacuri, nu? Dar ne dorim să avem un copil deștept,  încrezător și cu gânduri pozitive. 

Ce trebuie să facem pentru a avea un astfel de copil?

1.Să  îi acordăm atenție
El are nevoie de toată atenția și dragostea noastră, nu doar când este bebeluș. Iar noi trebuie să i-o oferim  chiar și atunci când acesta nu ne-o cere. 


2.Să îi spunem cât e de bravo
Eu îmi laud copiii de fiecare dată și observ cu câtă dăruire fac aceeași faptă  alte dăți, căci știu că au primit laude și deci, au făcut bine acel lucru. Cuvântul ”BRAVO”  este unul dintre cele mai importante cuvinte care ajută la întărirea stimei de sine.

3.Să îl lăsăm să facă alegeri
Chiar dacă e încă mic, copilul tău cu siguranță are unele preferințe în materie de haine sau mâncare. Lasă-l să aleagă el cu se să se îmbrace azi (desigur, fără exagerări). La magazin, permite-i să aleagă fructele sau legumele pe care vreți să le cumpărați. Vei vedea cât de mândru va fi că ai avut încredere în el!

4.Să îi apreciem calitățile
Copiii sunt perfecți. Și au atâââââââââââââtea calități! Spune-i cât mai des cât e de deștept, bravo, frumos, harnic, etc. Iar el, va ști că are puncte forte pe care să le folosească în momentele potrivite.

De creșterea stimei de sine a copilului tău singura responsabil/ă ești TU! Respectul de sine al copilului tău îl va face mult, dar mult mai rezistent la conflicte și presiuni negative. E datoria ta de părinte să crești un om puternic!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu