joi, 10 martie 2016

8 Bloguri de mămici din Moldova pe care trebuie să le citești

Ai aflat recent că vei deveni mămică sau deja îți ții copilul în brațe? Te frământă mii de întrebări la care nu găsești răspuns? În ajutor îți pot veni blogurile mămicilor din Moldova, care, la fel ca și tine, au avut aceleași emoții și trăiri. Aceste boguri  îți vor fi ca un balsam pentru suflet, când le vei citi și vei vedea că nu eși singura care se confruntă cu anumite probleme legate de maternitate.


... sau Despre maternitate altfel. Blogul acesta este probabil unul dintre cele mai cunoscute bloguri despre maternitate din țara noastră.  Mă numesc Diana, am 34 de ani și un copil, căruia îi port uneori încălțămintea. De când sunt mamă, am descoperit că, pe lângă scutece, boli și lecții, o femeie cu pui mai are și alte teme de discuții. Și foarte multe motive de luptă. Bine ai venit, dacă ești gata să vorbești despre maternitate altfel” – astfel își întâmpină Diana Guja cititorii. Împărtășește pe blog diferite experiențe din viața ei, dar și din a altor femei. Scrie și despre artă!

Mă numesc Ana-Irina și o să vă povestesc despre miracolul de a fi MAMĂ”, susține autoarea blogului. Este citită și apreciată de mii de mame cu care își împarte experiența. Scrie despre călătoriile alături de copiii săi – Crina și Gabriel, despre relațiile ce le are cu aceștia  și despre evenimentele la care participă.

Sunt Natalia Madan și locuiesc în Chișinău împreună cu cel mai bun prieten, cu care m-am căsătorit 10 ani în urmă și cu cei doi copii curioși și foarte energici, fără care viața ar fi prea plictisitoare. La moment mă aflu în concediu de maternitate pentru a savura din plin momentele frumoase și unice alături de fiica mea foarte activă de 18 luni şi de fiul meu preșcolar ingenios și destul de matur la ai lui 6 ani”, scrie Natalia pe blogul său – Planeta Mami. Aici veți găsi informații despre jocurile și activitățile pe care le organizează cu picii săi, despre gustările sănătoase pe care le prepară și despre diversele principii după care se ghidează  atunci când se confruntă  cu o anumită dificultate în calitate de părinte.

Autoarea acestul blog, Natalia, spune despre ea: ”A început cea mai frumoasă perioadă din viața mea și mi-am propus să dedic toate textele mele, scrise de-acum înainte, copilului meu care odată ce va putea citi, să știe că mama a mai și scris când el dormea sau gângurea liniștit în pătuț. Așadar, ingredientele de bază al noului meu blog sunt: idei și acces la internet. Acum adaug secretul magic: timpul „liber” oferit de bebe-ul meu”.  Pe Blogul de Concediu veți găsi informații din experiența sa de mamă, dar și multe știri legate de maternitate.

Sunt doar o mămică care-și dedică tot timpul bebelușului ei, iar când mai are jumătate de oră liberă, citește, privește un film bun (pe bucăți) și mai nou, scrie pe blog”, afirmă autoarea Blogului unei mămici. Scrie despre relația sa cu Marc, despre trăirile și emoțiile de mamă, dar îi place și poezia, unele din poeziile sale publicându-le pe blog.

Autoarea blogului este mămica lui Vlăduț. Scrie pe blog despre aventurile din viața de părinte. Aici veți găsi istorisiri diverse, de la sarcină, până la călătorii și shopping. ”Povești, cum crește fericirea noastră”, spune autoarea despre blogul său.

Mamă, soție și blogger în timpul liber” – cu acest generic își întâlnește cititorii autoarea blogului, Ecaterina, mămica lui Bogdan. Pe blog își scrie impresiile din călătorii și de pe urma cărților lecturate. Aici veți găsi și diverse rețete propuse de autoare.

De 7 ani este soţie și de  5 ani mămica a două fetiţe pe care le adoră. Deoarece se află în concediul de maternitate, și-a găsi o nouă ocupație – blogul. ”Îmi iubesc la nebunie familia, considerându-mă cea mai norocoasă  şi fericită femeie”, spune Lucia.  Îi place să gătească pentru familia sa, iar cele mai reușite rețete le scrie pe blog.  Scrie și despre viața culturală din Moldova, dar vine și cu recomandări pentru mămici.

Dacă citiți și alte bloguri de mămici din Moldova, aștept recomandările voastre.

Lectură plăcută!

Cu drag de voi, 
mămica a doi pui,
Anna Casian-Musteață


Un comentariu: