luni, 7 martie 2016

”Amintiri din Viitor” – o carte despre o altfel de copilărie


”Amintiri din Viitor”  - o carte care se citește ușor, simplă, dar nu simplistă, cu un conținut accesibil, care te face să-ți pui multe întrebări. Cele peste 80 de pagini le citești dintr-o răsuflare căci, cu fiecare parte lecturată, vrei să continui, pentru a afla deznodământul. Aștept și celelalte două cărți din trilogie. Cea d-ea doua carte o să apară în această primăvară. 

Despre carte, Andreea Russo, autoarea, a povestit în cadrul unui interviu: ”Ideea mi-a venit într-un moment tragic, pierdusem un om drag mie, și mă gândeam ce s-ar întâmpla dacă el ar ști că urmează să decedeze. Cu timpul acest gând a crescut în necesitatea de a scrie. Nu știam că va fi o trilogie, dar pe parcurs ce scriam am realizat că anume prin 3 volume aș putea reda mesajul. Acesta este primul volum. Celelate două cărți urmează să apară pe parcursul unui an”.

Mai multe detalii despre autoarea cărții – Andreea Russo – puteți afla din acest interviu.

Lectură plăcută!

Din categoria NOTIȚE:

 • ”Dacă aș avea de ales între iarbă și nămol, cred că aș alege nămolul, oricât de bizar ar părea. Nimicul e un tezaur, din el poți crea orice, dar din ceva ce există nu poți face nimic, poți doar schimba, dar nu întotdeauna ”

 • ”Dacă, într-un moment dat în viața voastră totul pare negru, bucurați-vă, aveți ocazia să creați sublimul. Niciodată să nu vă fie frică d eîntuneric, el e divin. Să vă fie frică de soare, el poate arde”

 • ”Dacă toți merg spre est, iar eu am decis să merg spre vest, înseamnă că așa simt. Asta e cea mai mare comoară a omului, curajul de a merge acolo unde își dorește, nu unde îi dictează societatea”

 • ”Cel mai important în viață este să te găsești pe tine, să te cunoști și să te înțelegi. Nu căuta acceptarea în altă parte. Tu ești cel care se acceptă, trebuie să o faci, dacă vrei să trăiești o viață împlinită. Tu reprezinți viața. Înțelegându-te pe tine, înțelegi viața. Fă o pauză. Nu te uita în jur, privește în tine. Acolo, înăuntrul tău, vei găsi toate răspunsurile, vei găsi liniștea. Doar caut-o”

 • ”Când simți că s-a terminat, nu mai accepta virgula. Pune punct și dăți altă șansă. Dupa ce punem punct nu înțeleg de ce mai adăugăm două alături. Sunt puțini cei care reușesc să nu rămână blocați în trecut și merg mai departe. Și mă întreb: de ce nu ne oferim o altă șansă?”

 • ”Da, am pierdut. Am pierdut un vis, o imaginație, o viață ce nu a fost trăită. Și după o luptă dusă în van, realizăm că am epuizat minute pentru o fericire inexistentă”

 • ”În acea zi am vorbit puțin, dar nu tăcerea se afla între noi, căci între doi oameni nu se află nimic în afară de propriile lor sentimente, principii și păreri de rău”

 • ”-Mir, ochii tăi sunt de culoarea tristeții. –Cum arată culoarea tristeții? – La fel cum arată un copil care plânge. – Probabil ai dreptate, Robert, probabil în mine trăiește un copil care plânge. – Atunci șterge-i lacrimile și fă-l să zâmbească”

 • ”În viață sunt atâtea aparențe care ne induc în eroare. Păcat că mulți privesc doar esența, nu și conținutul”

 • ”Omul caută mereu dovezi, dar adevărata credință constă în a crede fără a vedea, fără a auzi. Doar simți. Atât”

 • ”Atunci când cauți un răspuns, dar nu-l găsești, e cazul să reformulezi întrebarea. Poate e incorectă. O întrebare corectă întotdeauna are și un răspuns”

 • ”Viața e un șir de întrebări la care căutăm răspunsuri, iar dupa aflarea acestora începem să trăim sau murim”

 • ”În lume există oameni care vor sări în ajutor, care vor face ceva de dragul altui om. Sunt de acord cu ideea că întotdeauna trebuie să ne bazăm doar pe noi, dar uneori suntem incapabili să ne ajutăm, căci nu în zadar trăim într-o societate umană”

 • ”Pentru a fi mama unui copil nu e suficient să-l naști”

 • ” – Straniu, cerul e senin. – Domnule Frank, în ziua de azi și cerul e fățarnic”.