miercuri, 30 martie 2016

”Mama, e minunat să pictezi!”

Cine nu a desenat măcar o singură dată pe pereți? Cu toții am făcut-o și majoritatea dintre noi am și primit bătaie pentru asta :) 
 
”-Mama, e minunat să pictezi!”, îmi spune Cecilia într-o zi, în timp ce scria pe un perete, iar eu nu eram atentă la ceea ce face ea. Inițial, când i-am văzut capodopera, am rămas, la propriu, cu gura căscată (căci desenul era la vedere, chiar lângă ușă), dar am lăsat-o să deseneze mai departe, explicându-i că are dreptul să scrie doar acolo, pe acea bucățică de perete. Așa  a făcut. Deși au existat câteva tentative de a colora și alți pereți, singură își spunea: ”Mama nu dă voie să scriu aici” :)  Acum, peretele îi aparține doar ei și își lasă acolo în fiecare zi autografele. 
Are 2 ani și 5 luni și, deși a început a face diverse mâzgâleli de pe la 1 anișor, acum a descoperit farmecul creioanelor colorate. Poate sta ore întregi asupra unui desen, îl colorează cu diverse culori, apoi îl mâzgâlește și îmi cere să îi desenez altul asemnător pe o foaie curată. Apoi o ia de la capăt cu pictatul.

 Sunt o gospodină rea? Bineînțeles! Ce gospodină ar permite copilului să-i scrie pe pereți? Dar eu, de comun acord cu soțul, am decis să-i las acest loc de refugiu, până când se va plictisi de el.  Tapetul îl vom schimba. E foarte simplu! În schimb, trebuie să știți că nimic nu se compară cu plăcerea de a auzi copilul spunându-ți cu satisfacție: ”-Mama, e minunat să pictezi!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu