joi, 14 aprilie 2016

5 cele mai frumoase locuri de joacă din întreaga lumeLocurile de joacă sunt amenajate pentru ca cei mici să se bucure de cele mai frumoase clipe, să se distreze, dar și să-și dezvolte anumite aptitudini prin joc. În lumea întreagă există locuri de joacă excepționale. Mai mult, acestea par a fi adevărate opere de artă.  Vă prezint câteva dintre ele! Pe mine m-au fascinat!

The Towers of Copenhagen in Mini Size, Danemarca
Locul de joacă este proiectat pentru a reflecta istoria locală. Cinci dintre cele mai renumite clădiri din Copenhaga sunt reprezentate în parc, printre care: Turnul Primăriei, Biserica Mântuitorul Nostru și Turnul de Schimb. Aici se găsește și un mic planetarium.


The Fruit and Scent Park, Suedia
Aici copiii se pot da pe  un tobogan sub forma unei banane uriașe, pe leagăne în formă de cireșe, jucării în formă de felie de portocală. De asemenea, există și o sală de gimnastica asemenea unui pepene.


St. Kilda Adventure Playground, Australia
Acesta este  unul dintre cele mai populare locuri de joacă din Australia. St. Kilda dispune de o mulțime de echipamente destinate distracției: un submarin, un castel de lemn,  o corabie a piraților și un labirint din lemn.


Nishi-Rokugo, Japonia
Probabil, cel mai neobișnuit loc de joacă. Nishi-Rokugo înseamnă în japoneză Parc de Cauciucuri. Acesta include leagăne și tuneluri realizate din cauciucuri de mașină.


Belleville Park Playground, Franta
Este un loc de joacă unic, care permite copiilor să-și încerce capacitățile de alpiniști. Tot aici se găsește și o junglă pentru copii.


Ce zici, ar fi bine să existe și în localitățile din Republica Moldova astfel de locuri de joacă?

Anna Casian-Musteață