miercuri, 6 aprilie 2016

Vino cu toată familia să marcăm împreună Ziua Mondială a Sănătății!


Anual, la 7 aprilie, este marcată Ziua Mondială a Sănătății, cu teme reprezentative. Pentru anul 2016 a fost aleasă tema: ”Învingem diabetul!”.

Cu această ocazia,  Centrul de Sănătate Publică Chișinău organizează un eveniment public pentru toți locuitorii municipiului Chișinău, sub egida ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan.

Evenimentul va avea loc la data de 09 aprilie 2016, începînd cu ora 10.00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în preajma havuzului central.


Pentru a sensibiliza publicul în domeniul unei probleme prioritare a sănătății publice, în particular, precum și a importanței modului de viață sănătos, în general, Centrul de Sănătate Publică Municipal și-a propus să ofere locuitorilor și oaspeților orașului Chișinău un șir de activități de informare și divertisment în aer liber, și anume:
- Testarea gratuită a glicemiei;
- Calcularea indicelui masei corporale;
- Degustarea produselor alimentare destinate cu preponderență persoanelor care suferă de diabet zaharat;
- Consultațiile gratuite ale specialiștilor referitor la complicațiile diabetului – endocrinolog, cardiolog, neurolog;
- Activități fizice alături de antrenori profesioniști;
- Participarea la concursuri și o mulțime de cadouri.

Pentru buna organizare și desfășurare a acestui eveniment, Centrul de Sănătate Publică Chișinău solicită respectuos susținerea și participarea activă în cadrul Zilei Mondiale a Sănătății 2016.

Anna Casian-Musteață