vineri, 20 mai 2016

Am aflat cum să îngrijesc corect dinții copiilor mei!

Ieri seara, la Tucano Coffee Brazil, a avut loc un eveniment interesant și util pentru mămici – workshop-ul „Îngrijirea dinților potrivită vârstei copiilor”, susținut de stomatologul Andrian Afanasiev. Am participat și eu la acest seminar și vreau să împărtășesc cu voi ceea ce am aflat.


Sfaturi utile de la stomatologul Andrian Afanasiev

·         Nu dați copiilor străini bomboane sau mâncare!
·         Nu permiteți nimănui să vă sărute copiii pe guriță, căci le pot transmite nenumărate boli!
·         Excludeți  în primii ani bomboanele din alimentația copiilor!
·         Mirosul neplăcut din gurița copiilor apare din două cauze: cariile și procesele inflamatorii ce au loc în zona căilor respiratorii.
·         Scrâșnitul din dinți/bruxismul se mainfestă  la copii din cauza suprasolicitării emoționale, când aceștia acumulează într-o perioadă scurtă de timp numeroase emoții și impresii.
·         Herpesul este un virus, nu un microb și nu se tratează cu antibiotice. Cel mai bun tratament este crema Aciclovir, aplicată în zona problematică imediat ce apare boala. O altă modalitate de a-l trata sunt imunomodulantele, neaccesibile însă tuturor din cauza prețului ridicat.
·         Dacă aveți herpes, nu sărutați copiii!
·         Stomatita este o inflamație a mucoasei bucale provocată de diverse leziuni și infecții. În cazul în care copilul a făcut stomatită, medicul recomandă: hrana alimentară cu o textură moale, nu mai caldă de 30 de grade, consumul a cât mai multă apă și clătiturile dese.
·         Nici într-un caz nu clătiți zona afectată de stomatită cu bicarbonat de sodiu sau albastru de metilen!
·         Dacă cel mic nu are încă dinți la vârsta de 8 luni, de exemplu, nu trebuie să vă faceți din asta o problemă. Ar trebui să vă puneți  însă întrebări dacă cel mic are deja 3 ani, iar voi nu ați vizitat niciodată cabinetul stomatologului, pentru o consultație!
·         Metodă de a îngriji dinții celor mici: „Înfășurăm degetul cu o bucată de tifon  și masăm ușor dințișorii. Această procedură va ajuta la curățirea depunerilor de lapte, dar și la masarea gingiilor, pregătite de apariția altor dinți”!
·         1 pastilă de Ketanov pentru ficat este egală cu o căldare de bere!
·         În timpul sarcinii, femeile trebuie să își trateze dinții doar în clinicile specializate!
·         Nu există pastă de dinți bună sau rea!
·         Absolut toate pastele de dinți conțin cantitatea de fluor admisibilă!
·         Argintarea dințișorilor copiilor este benefică doar pentru cariile superficiale!

Evenimentul „Îngrijirea dinților potrivită vârstei copiilor” a fost organizat de Marcelina Uncu (Programator WEB, SMM & Event Manager, Fondator "ColorCase”) și Angela Beregoi (Fondator Centrul de Dezvoltare pentru Copii "Căsuţa Buburuzei").

Mulțumiri speciale Marcelinei Uncu! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu