miercuri, 25 mai 2016

De ce copiii mei au hainele murdare?

Indiferent că mergem la terenul de joacă, la biserică sau în ospeție, copiii noștri nu se întorc niciodată acasă cu hainele curate. Îmbrăcați în haine noi sau mai vechi, ei întotdeauna cad în genunchi, se târăsc pe jos, se culcă în țărână sau pietricele, se dau pe burtă pe tobogan.  Iar noi, părinții, le permitem acest lucru. 

Adesea primim observații din cauza asta, că nu păstrăm hainele, că se vor îmbolnăvi, că nu-mai-știu-eu-ce, dar atât timp cât copiii mei sunt fericiți, nu mă interesează părerea nimănui! Noi nu ne temem de bacterii și microbi, iar ei niciodată nu au contactat vre-o boală din cauza asta. 


Da! Copiii mei mănâncă și de pe jos, căci Cecilia, dacă a scăpat un covrig sau biscuiți pe jos, nu îi lasă acolo și nu îi dă la gunoi nici în ruptul capului. Îi curăță frumușel  și îi mănâncă. Ea știe că în lumea asta sunt copii care nu au ce mânca, iar să arunci la gunoi o bucată de pâine sau orice altceva comestibil, e mare păcat.

De ce îmi las copiii să se murdărească atunci când ieșim afară? Pentru că:

1.Hainele se curăță, dar experiența acumulată în timp ce se târăsc și rostogolesc prin pietricele, nu o vor uita niciodată;

2.Știu că astfel vor crește independenți, căci odată ce i-am învățat cum să se urce/coboare corect de pe tobogan și alte lucruri de genul acesta, ei sunt în afara oricărui pericol.

3.Microbii din natură sunt foarte importanți pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor, iar aceasta îi va proteja de bolile grave și de îmbolnăvirile dese.

4.Ieșind afară, ei nu stau cu frica de a nu se murdări, ci se joacă în voie și libertate.

Încurajați-vă copiii să încerce lucruri noi și nu-i limitați în activități! Astfel, vor crește oameni liberi, curioși și responsabili!

Cu mult drag, SuntMAMĂ responsabilă!


3 comentarii:

  1. Ooo, da! Faza asta cu hainele pe care le deteriorează copilul nu am înţeles-o niciodată. Oricum le rămân mici foarte repede. Unele abia de apucă să le îmbrace o dată. Măcar să le uzeze puţin prin noroi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ai doi copii scumpi foc. genul asta de viata vreau si eu pentru copilul meu. deja mi se spune ca il iau prea des in brate dar atata timp cat il doare mai putin burtica si adoarme mai usor, nu-mi pasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveți mare dreptate . Iar puișorii dvs sunt niște scumpi :)

    RăspundețiȘtergere