duminică, 5 iunie 2016

Tu poți face un copil mai fericit! Implică-te!

Începând cu 1 iunie, de Ziua Internațională a Protecției Copiilor, Misiunea Socială "Diaconia" te îndeamnă să realizezi un gest de manifestare a grijei pentru copiii din familii social-vulnerabile.

Centrul de găzduire secundară „Casa Maria” găzduiește cel de-al treilea cuplu mamă-copil. Pentru ca mica familie să poată duce un trai cu minimul necesar pentru existență, în bucătăria lor este nevoie de un frigider. 3000 de lei este prețul prin care împreună cu fiecare donație ne putem manifesta grija și ajutorul pentru mamele orfane și solitare cu copii. Dotarea unei bucătării din una dintre cele 3 camere ale centrului „Casa Maria” înseamnă o investiție de care vor beneficia zeci de generații de copii. 


Casa Maria e o locuință de tranziție pentru mamele orfane, asistate inițial în Centrul Maternal. Beneficiarele stabilesc ținta de creștere personală și profesională, iar în acest sens sunt ghidate de o echipă profesionistă. Mamele solitare au la dispoziție spațiu de cazare gratuit pentru o perioadă determinată, iar fie¬care dintre ele își achită doar cheltuielile de întreținere.

Locuința este un adăpost de tranziție pentru 3 cupluri mamă-copil, aflate în imposibilitatea de a închiria spațiu locativ.  Aici, mamele achită costurile de întreținere comune (serviciile comunale) și își gestionează bugetul personal. Pe toată perioada aflării în proiect (minimum un an), coordonatorul și asistentul social le monitorizează și le vor oferă tot sprijinul necesar pentru a deveni independente.

Mai multe detalii depre proiect: AICI.

Implică-te! Tu poți face un copil mai fericit!

Donațiile pot fi realizate prin intermediul terminalelor de plată QIWI și MMPS sau online pe e-donații Diaconia.

Sursa - civic.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu