miercuri, 17 august 2016

Campanie socială pentru a ajuta copiii din satul Puhoi. Implică-te și tu!

Noul an școlar este un eveniment frumos pentru elevi, dar și o problemă pentru familiile cu venituri mici care cu greu fac față necesității de a-și asigura copiii cu hăinuțe și rechizite școlare. De cele mai multe ori în ajutorul acestor familii vin donațiile și voluntariatul. 

În aceste condiții, Irina Basarabeanu și a Argentina Parasca, două voluntare stabilite în Statele Unite ale Americi, au decis să-și unească forțele pentru a aduce un pic de fericire în sufletele copiilor moldoveni. Astfel, la sfârșit de vară, 60 de copii din satul Pohoi vor avea ghiozdane noi, rechizite școlare și hăinuțe noi nouțe. 

Inițiativa aparține organizaţiei Love is Kind, în parteneriat cu o altă organizaţie non-profit, Backpacks For Hope din SUA. Cele două ONG-uri vor oferi o mână de ajutor copiilor din familii social vulnerabile în campania cu genericul „Ghiozdanul cu vise”. Campania se va desfăşura concomitent în Statele Unite ale Americii şi în Republica Moldova, în perioada 1 august - 31 august 2016. 

„Acest proiect a fost creat pentru comunitate şi împreună cu comunitatea. Suntem convinşi că împreună vom putea contribui la educaţia următoarei generaţii, or copiii sunt viitorul nostru. Noi considerăm ca fiecare are dreptul la educaţie şi suntem profund îndureraţi când mulţi din aceşti copii ajung să fie privaţi de acest drept din cauza dificultăţilor financiare”, afirmă autorii campaniei. 

„M-a durut mult să văd că sunt atât de mulți copii care au nevoie de ajutor. Educația este, totuși, atât de importantă la vârsta lor”, ne povestește Irina Basarabeanu, președinta și co-fondatoarea Love is Kind. 

ONG-ul “Backpacks for Hope” a fost creat acum un an de o altă moldoveancă, Argentina Parasca. Scopul organizației este de a ajuta copiii din localităţile rurale, care provin din familii social-vulnerabile, să poată frecventa școala. 

Cei care doresc să facă un act de binefacere, pot să doneze o anumită sumă de bani sau să aleagă un copil din lista de mai jos şi să-i procure lucrurile necesare. Desigur sunt acceptate și lucrurile care au fost folosite dar sunt în stare bună. 

Proiectul a fost lansat la 1 august și se bucură de o popularitate destul de mare. Astfel, până în prezent au fost adunați 335,29 de dolari SUA, 29 de perechi de pantofiori pentru fetiţe, câteva jucării Edujoc. 

Pe parcurs, proiectului i s-a alăturat și Tatiana Ionaşcu, o moldoveancă stabilită în SUA. Aceasta va pregăti câteva torturi care vor fi vândute, iar banii adunați vor merge către copiii din Puhoi. 

De asemenea, cei care doresc să facă donații pot afla mai multe informații la următoarele adrese de contact: loveiskindcharity@gmail.com și contact@backpacksforhope.org

Mai multe detalii – aici.