luni, 26 septembrie 2016

Călin-Iustin – băiețelul cu nume din file de poveste

Monica este mămica lui Călin – Iustin – un băiețel vesel, perseverent și foarte deștept, care la ai săi 10 anișori știe să facă nenumărate lucruri. Pentru ea, sarcina a fost o binecuvântare, iar apariția lui Călin – o filă de poveste. Mai multe despre copilul – minune și despre numele ce-l poartă acesta, mi-a povestit chiar Monica.

”Până când am născut, în 2010, pe tot parcursul sarcinii am crezut că pe băiețelul meu îl va chema Alexandru. Îmi era tare drag acest nume. 


Dar în ziua cea mare, născând la maternitatea ”Elena Doamna” din Iași, mai erau încă câțiva băieței, toți purtând numele Alexandru. Atunci mi-am zis că nu vreau ca băiatul meu să aibă acest nume atât de comun, chiar dacă îmi plăcea mult. Am negociat câteva zile cu proaspătul tătic și el a ales numele Călin. Deși nu îmiimaginam cum ar fi posibil ca băiatul meu să poarte acest nume, auzindu-l rostit din gura soțului, mi s-a părut cel mai dulce și mai potrivit.


Însă cum copilul ar fi trebuit să aibă și un nume de sfânt, am ales numele care era mai aproape de ziua lui de naștere – Iustin. Astfel, copilul nostru a ajuns să poarte numele Călin-Iustin.


Deloc mică mi-a fost surpriza când m-am gândit să caut semnificația acestor nume și am descoperit că Iustin înseamnă – cel drept, cel corect, cel just, iar Călin – cel frumos, cel bun, calități caracteristice copilului meu. E un copil tare bun, înțelept și corect în orice situație. Are mereu o vorbă bună de încurajare pentru cineva care suferă și știe cum să medieze conflictele printre copii”.

Știu că toți copiii sunt dați de la Dumnezeu, dar eu mă simt binecuvântată cu adevărat. Înseamnp că am făcut  ceva bun și frumos, de am meritat o astfel de minune în viața mea”, spune Monica.


Dar copilul tău ce nume poartă? Și ce semnifică acest nume?