sâmbătă, 24 septembrie 2016

Cum să faci cu cel mic o floare din sticle de plastic pentru grădiniță

De când Cecilia merge la grădiniță, sunt pusă în fața a diverselor situații și provocări, cum ar fi: trezitul înainte de ora 7, mofturi și lacrimi, vreau – nu vreau cosiță, vreau – nu vreau rochie/pantaloni, etc. Dar o provocare mai interesantă a venit săptămâna trecută, nu din partea Ceciliei, ci a doamnei educatoare, care ne-a dat tuturor părinților o temă pentru acasă. Deoarece grupa ”Ghiocel” (cea în care merge Cecilia) are în îngrijire una dintre grădinile grădiniței, odată cu sosirea toamnei aceasta trebuie amenajată. Și cine ar putea face mai bine acest lucru decât părinții? Astfel, doamna educatoare ne-a îndemnat să ne punem imaginația și mânuțele la muncă și să confecționăm diverse decorațiuni din sticle de plastic. 
Deci, iată ce ne-a reușit nouă (mie și Ceciliei) să facem!

Materiale necesare

Pentru a confecționa această floare am folosit: sticle de plastic de diverse mărimi, forme și culori, ojă pentru unghii, foarfece, o mingiuță, fluturași colorați din silicon, pistol cu clei fierbinte, abajurul unei lămpi care nu mai funcționa.


Cum se confecționează

1.Am îndepărtat etichetele de pe sticle, apoi le-am tăiat jumătăți, pentru a putea lucra mai ușor cu ele.


2.Am decupat florile, dupa care, la flacăra unei lumânări, le-am topit puțin pentru a face petale crețe.


3.Cu ajutorul cleiului fierbinte am lipit florile una peste alta, petalele primei flori le-am vopsit cu ojă, pentru mai multă culoare, iar la mijloc i-am lipit o minge, pe post de ovar (care a ieșit un pic cam bombat :) ).


4.Pentru a putea aranja floarea în grădină, am pus-o într-un abajur, pe post de ghiveci.


Mie îmi place rezultatul, chiar dacă e destul de copilăresc, însă cred că de asta și este nevoie pentru a decora o grădină cât mai colorată și a o face să pară amenajată de către cei mici.

Habar n-am ce au reușit să facă celelalte mămici, dar eu abia aștept să-mi văd ”capodopera” înfrumusețând grădina, iar pe Cecilia s-o aud spunând: ”Floarea aceasta am făcut-o eu cu mama!”.