luni, 12 septembrie 2016

Cum să te relaxezi atunci când ai copil mic

O mămică relaxată este o mămică fericită, iar o mămică fericită are un copil la fel de fericit! Nu ar trebui să uiți niciodată acest lucru! Chiar dacă deseori suntem suprasolicitate, supraobosite și extrem de nervoase, ar trebui să ne oprim și să medităm asupra activităților și gândurilor ce le avem.
 

***
De multe ori copiii noștri refuză să se joace cu jucăriile pe care le au și ne vedem nevoite să inventăm diverse activități, folosind ceea ce avem prin casă: cratițe, farfurii de plastic, linguri de lemn, cereale, tăvi, etc. Dar partea mai frumoasă este  că ei nu doresc să se joace singuri, ci să le stăm și noi alături sau chiar să ne jucăm împreună. Noi însă suntem ocupate cu treburile casnice sau, în cazul meu, cu munca de la serviciu, pe care o facem de acasă. 

Astfel, prinse în aceste activități, ajungem seara istovite și nu ne dorim decât un ceai, o baie călduță și un somn liniștit.  Dar pentru a nu ne pomeni în astfel de situații și a face față atât treburilor, cât și cerințelor celui mic, trebuie să ne facem timp și pentru câteva momente de relaxare, chiar dacă avem la dispoziție doar o oră sau un minut.  Ne vom simți fericite și împlinite întreaga zi!

Cum să faci față activităților istovitoare și să te relaxezi : 

Bea ceaiuri relaxante
Ceaiurile călduțe chiar ajută la relaxare, iar dacă mai adaugi și o linguriță de miere, face minuni! Fiecare ceașcă de ceai îți va oferi o stare de bine, dacă vei prepara băutura din plante, cum ar fi: ghimbir, ginseng, echinacee, scorțișoară, fenicul, vanilie sau busuioc.

Citește cărți
Atunci când cel mic doarme, ar fi bine să te odihnești și tu alături de el. Dacă nu poți dormi, cumpără-ți câteva cărți pe care să le citești în astfel de momente. Optează pentru cărți cu mesaje pozitive și renunță la cele despre creșterea copiilor sau bucătărie.

Fă exerciții fizice
Dacă nu poți ieși afară pentru a face sport sau nu poți merge la sală, fă acasă exerciții fizice, chiar împreună cu cel mic. Acestea nu doar că te vor ajuta să menții corpul într-o stare perfectă, dar și te vor destinde și te vor încărca de energia atât de necesară unei mame.

Meșterește diverse obiecte handmade
În timp ce copilul tău se joacă și nu te cheamă să stai lângă el, tu încearcă să te relaxezi meșterind sau creând ceva. Dacă ai un hobby la care ai renunțat atunci când l-ai născut pe cel mic, acum e timpul să revii la el. Pictura, tricotarea, croșetarea, brodarea, olăritul, etc, sunt activități care combat stresul.

Ascultă muzică
Chiar dacă vei avea parte doar de câteva minute de relaxare, să știi că acestea vor fi foarte benefice. Astfel, întinde-te în pat, dă drumul la muzica preferată, închide ochii și profită de aceste momente.

Dar tu, cum te relaxezi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu