miercuri, 7 septembrie 2016

Învățăm culorile și numărarea până la 10 cu ajutorul elasticelor și a agrafelor

De când Cecilia merge la grădiniță, iar Stelian rămâne acasă doar cu mine, printre orele mele de muncă, trebuie să inventez diverse jocuri pentru a-l ține și pe el ocupat. Astfel, de câteva zile, am încept a învăța numărarea până la 10 și culorile. Veți spune că e prea devreme pentru un copil de nici 2 anișori, dar când el e interesat doar de aceste jocuri și nu vrea nimic altceva decât să numere și să spună ”bagănă, abatu, osu, negu”, atunci tind să cred că merg pe calea cea dreaptă atunci când aleg activitățile pentru el.  Evident, nu facem asta toată ziua. 

Deci, cât Cecilia nu e acasă, agrafele și elasticele ei pentru păr sunt materialele didactice potrivite pentru a învăța atât culorile, cât și numărarea.

Astfel, dacă și tu vrei să-ți înveți copilul să numere, dar și să cunoască culorile, trebuie să te înarmezi cu răbdare, dar și cu muuuuulte elastice și agrafe de diverse culori. Le puteți sorta dupa culoare, apoi să le numărați, dar le poți sorta și dupa număr. Alegerea îți aparține. Și crede-mă, copiii sunt extrem de inventivi, chiar și la vârsta de nici doi ani!