duminică, 25 septembrie 2016

Nor cu ploaie handmade – activitate pentru zilele ploioase

Pentru că de dimineață a plouat afară și e posomorât, nu am scos copiii în ploaie, căci sunt un pic bolnăviori. În schimb, am adus ploița în casă.  Împreună am confecționat un nor cu ploaie handmade, iar picii au fost încântați de noua activitate. Astfel, am hotărât să vă arătăm și vouă ceea ce am reușit să facem, căci tare ne place rezultatul :) .
 
Materiale necesare

Pentru a confecționa norișorul și ploaia, am avut nevoie de: o foaie hârtie albă și una albastră, foarfece, clei, vata, ac și ață.
 
Cum se confecționează

Din hârtia albă am decupat un norișor, peste care al lipit vata, cu ajutorul cleiului și am lăsat să se usuce.


Între timp, am decupat picăturile de ploaie. Acest proces le-a plăcut cel mai mult, iar unele picături Au fost chiar gustate de Stelian :) .Cu ajutorul acului și a aței, am prins picăturile de ploaie, pe care le-am agățat mai apoi de norișor.
Iar la final, am agățat norișorul de perete, până când s-a uscat bine.


Am prins apoi norișorul la fereastră, pentru ca cei mici să își poată admira ”capodopera” și îl vom lăsa acolo, căci vom mai confecționa și alte mici decorațiuni.


Este o activitate destul de distractivă, iar dacă aveți copii mai mari, în timp ce confecționați norișorul și ploița, le puteți explica de unde se iau norii și cum apare ploaia.


Spor la muncă să aveți!