luni, 24 octombrie 2016

Călătoria cu trenul – o experiență inedită pentru mămici, tătici și pici


Nu prea am avut ocazia să călătoresc, iar majoritatea drumețiilor au fost cu mașina, microbusul sau autobusul. Cu trenul am călătorit  o singură dată, prin 2013, când am mers împreună cu soțul să vizităm orașul Ungheni.  

De ceva timp, planificam o nouă călătorie, iar  weekendul trecut s-a ivit și ocazia.  Astfel,  i-am dus pe cei mici la Gara Feroviară, le-am arătat tot ce se putea de văzut acolo, dupa care am urcat în trenul Chișinău – Moscova, destinația - Bălți. 

***
Să călătorim cu trenul a fost o decizie înțeleaptă. Zâmbete, chicoteli, strigăte de bucurie, satisfacție, curiozitate și veselie – toate acestea ne-au însoțit pe parcursul călătoriei. Nu există absolut nici un minus atunci când alegi să călătorești cu trenul. Poate doar faptul că prețul biletului e mai mare un pic decât la microbus, dar asta chiar nu e o problemă, când poți să le oferi copiilor tot confortul necesar unei călătorii.

***
De ce am ales să călătorim cu această cursă?

  • Pentru că ne convine ora - trenul pornește din Chișinău la 11.37, la Bălți ajungând la 15.20, ora la care putem lua microbusul care merge direct spre Râșcani.
  • De asemenea, nu oprește la fiecare stație. Fiind un tren de cursă lungă, staționează la Fălești, Bălți și Drochia.
  • În plus, somnul de amiază copiii și l-au făcut în tren. Dupa două ore de joacă și admirat priveliștea frumoasă care se vedea pe geam, au adormit fericiți, iar trezirea a fost cu zâmbetul pe buze. Acest aspect, pentru noi, dar mai ales pentru ei, este extrem de important. 
  • La fel de important este și faptul că în acest tren copiii nu au dormit în brațe, ci pe scaunele-pat, destul de comode, aș zice. În trenul Diesel această posibilitate nu există și am fi fost nevoiți să îi ținem în brațe, la fel ca în microbus.
  • Tot în acest tren există și o măsuță la care copiii au scris, desenat, construit, dar au și mâncat. Apropo de mâncare, dacă alegeți să mergeți cu trenul, nu ezitați să luați cu voi și câte ceva de-ale gurii.
  • Stelian (1 an și 10 luni) nu prea a atras atenția la această călătorie, însă Cecilia (3 ani) povestește entuziasmată cum a mers la bunica cu trenuțul.
Dacă și voi vreți să mergeți la bunici sau într-o simplă călătorie cu trenul, fiți siguri că veți face alegerea corectă! Și nu uitați să le povestiți copiilor despre Moldova și cât de frumoasă este ea!

Călătorie plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu