marți, 18 octombrie 2016

Maratonul Copiilor – solidaritate și caritate în rândul copiilor

Aflat în acest an la cea de- a treia ediție, evenimentul de caritate ”Maratonul Copiilor” este organizat Misiunea Socială „Diaconia”. Acesta are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor.

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit ce transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. Fiecare metru alergat de participanții la maraton înseamnă pentru copiii cu anumite probleme un pas mai aproape de școală.

În acest an, beneficiarii maratonului sunt elevii cu deficiențe de auz de la Școala specială Nr.12 din Chișinău. Banii colectați în urma evenimentului vor fi utilizați pentru procurarea bateriilor pentru aparatele auditive ale copiilor.

Evenimentul va avea loc la data de 12 noiembrie, între orele 10:00-13:00, la Manejul de Atletică Ușoară.
La eveniment pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, alături de părinții lor. Participanții sunt îndemnați să alerge pentru cauza maratonului, iar părinții acestora vor transforma fiecare metru alergat într-o donație simbolică (1m = 50 de bani).

Trebuie să știi că 2 km alergați la Maraton asigură unui copil bateriile necesare pentru funcționarea aparatului auditiv timp de o lună de zile.
În plus, organizatorii au pregătit pentru copii un program distractiv ce include ateliere de creație, posibilitatea de a experimenta jocurile Edu Joc, flashmob susținut de animatorii de la Clounella, tombolă cu premii și recital susținut de Adrian Ursu și Bety.

Maratonul Copiilor atrage atenţia societății asupra necesităţii implicării copiilor în acțiuni de caritate. Pașii alergați de către ei vor scurta distanța dintre realitatea și visul unui copil de a merge la școală.

Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de înregistrare AICI.

În 2015, cu ajutorul a 71 de voluntari, efortul a 100 de participanți și implicarea donatorilor privați,
s-a adunat o sumă totală de 44.000 de lei.

Mai multe detalii despre eveniment - AICI