marți, 1 noiembrie 2016

Idei de activități pentru vacanța de toamnă

În această săptămână copiii au o minivacanță – bucurie pentru ei, necaz pentru părinții care vor trebui să meargă la muncă. Dacă însă vei sta acasă cu cel mic, m-am gândit să-ți propun câteva idei de activități pe care le-ați putea face împreună în cele  7 zile de odihnă. Eu, de exemplu, abia aștept să-mi crească copilașii pentru a-i putea implica în multe și diverse activități pe care acum încă nu le pot face.

Deci:

Călătoriți
Avem o țară atât de frumoasă, mai cu seamă toamna, că ar fi păcat să nu faceți mici escapade prin localitățile ei.  Arată-i celui mic cele mai deosebite  locuri din Moldova  – Orheiul Vechi, Cetatea Soroca, O Sută de Movile, Pădurea Domnească, Stâncile de la Duruitoarea Veche, Peștera Criva, Muzeul Casa Părintească, Castelul lui Manuc Bei, Parcul Țaul, dar și mănăstirile – Saharna, Căpriana, Hâncu, Țigănești, Suruceni, Zăbriceni, Japca, Țâpova. Bineînțeles, câteva zile nu sunt suficiente pentru a vizita numeroasele locuri frumoase, dar acesta poate fi doar începutul!

Faceți ordine în haine și pe cele mici dăruiți-le
Copiilor le place la nebunie să fie implicați în treburile oamenilor mari. Astfel, puteți face ordine în dulapurile cu haine. Alegeți-le împreună pe cele care îi sunt mici, puneți-le în pungi sau lăzi și dăruiți-le altor copii. Același lucru puteți face și cu jucăriile. Astfel, copilul tău va învăța să împartă lucrurile cu alții. În plus, e chiar indicat să afle că pe lume sunt și copii care nu au de toate.

Meșteriți
Copilul va fi încântat că a scăpat pentru câteva zile de temele pentru acasă. În locul acestora îi poți propune activități de meșterire a diverselor obiecte. Îndrumat de tine, îndeamnă-l să confecționeze animăluțe din castanele, ghindele și frunzele adunate în timpul plimbărilor sau  să meșterească diverse jucării și obiecte utile din materiale reciclabile: cutii, tuburi de  hârtie, haine, etc. Puteți programa împreună câte o astfel de activitate pentru fiecare zi. De asemenea, pentru că iarna se apropie și în curând veți împodobi brăduțul, confecționați diverse decorațiuni pentru brad.

Faceți plimbări
Fiind în vacanță, vei fi tentată să stați mai mult prin casă, însă nu uita de plimbările zilnice obligatorii. Profită de ultimele raze calde de soare și ieși la plimbare cu cel mic. În timp ce luați o gură de aer curat, jucați-vă cu frunzele, desenați pe asfalt, jucați-vă prin băltoace sau faceți orice altceva ce vă aduce satisfacție.

Pregătiți gustoșenii
Vacanța e momentul potrivit pentru a-l implica pe cel mic la treburile casnice, mai cu seamă la gătit. Ia-l cu tine la bucătărie și pregătiți diverse gustoșenii. Le va  mânca pofticios, știind că a contribuit și el la prepararea acestora.

Vacanță plăcută!

Pentru a fi la curent cu ultimele articole postate pe SuntMAMĂ, nu uita să dai un like și paginii de Facebook a blogului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu