vineri, 2 decembrie 2016

Cum să faci cu copiii felicitări de iarnă pentru cei dragi

Mamele care stau în concediul de maternitate, acasă cu cei mici, mă vor înțelege: deja de 3 ani, cum vine iarna, eu devin nostalgică. Mi se face dor de copilărie, de focul din sobă, de soba fierbinte, de izvar si plăcinte coapte pe plită. Mi se face dor de zilele în care învățam poezii și colinde pentru Moș Crăciun, confecționam fulgi de hârtie, jucării pentru brad, felicitări pentru profesori.

Cu acest dor de copilărie în suflet, dar și din dragoste față de lucrul manual, am meșterit zilele acestea, împreună cu Cecilia și Stelian, câteva felicitări. Ce-i drept, mai mult am lucrat eu, însă rezultatul ne aparține tuturor. Vedeți mai jos ce am reușit să facem!


Ideea de a confecționa astfel de felicitări, mi-a venit atunci când Cecilia mi-a cerut o foaie albă și un foarfece, pentru a decupa fulgi. Astfel, mi-am zis că ar fi frumos să folosim fulgii făcuți de ea, la meșterirea câtorva felicitări, care vor ajunge la cei dragi. Fulgușorii pe care îi vedeți în imagine au fost decupați de Cecilia, ajutată de mine. Rezultatul e frumos, zic eu.

Felicitarea brodată e pentru decor. Am cumpărat-o de la un băiețel minunat, care își vindea lucrările în cadrul unui târg.

Materiale necesare
Dacă și voi vă doriți să meșteriți astfel de felicitări, trebuie să aveți la îndemână următoarele materiale:

  • Hârtie colorată
  • Carton colorat
  • Foarfece
  • Lipici
  • Un creion simplu.

Marele avantaj al lucrului cu hârtia este că poți improviza. Imaginația nu are limite! Astfel, puteți confecționa orice alt model de felicitare, folosind doar carton și hârtie colorată. 

Cum se confecționează
Pentru început, faceți rost de materialele necesare și țineți-le la îndemână.

Dintr-o foaie de carton, decupați o formă de felicitare. Eu am avut felicitările gata decupate.

Din foi de culoare verde, decupați câteva semicercuri. Aveți grijă ca acestea să nu fie mai mari decât felicitarea.

 
Pliați-le apoi, astfel încât să obțineți un evantai – viitorul brăduț. Imaginea de mai jos vă indică exact ce aveți de făcut.


Din hârtie de culoare cafenie decupați dreptunghiuri mai lungi, care vor fi tulpinile bradului, iar din hârtie de diverse culori, decupați pătrate – cutii de cadouri.

În același timp, confecționați și fulgușori micuți.

Aveți toate elementele decupate si puteți începe să le lipiți în interiorul felicitării.


Pe mijlocul acesteia, lipiți brăduțul, având grijă să-i păstrați forma, astfel încât felicitarea să se deschidă bine. 


La mijlocul bradului lipiți tulpina, iar prin părți – cutiile cu daruri.

Fulgușorii îi puteți fixa pe toată suprafața felicitării. Acum, că ați confecționat felicitarea, scrieți pe aceasta un mesaj pentru cei apropiați și dăruiți-le cu drag!Spor la muncă și Sărbători frumoase să aveți!