marți, 6 decembrie 2016

Elena, pictoriță: ”În burtică se află o opera de artă a părinților, iar eu realizez o operă de artă pe învelișul acesteia”

Pictează burticile mămicilor, iar mai nou – tricotează căciulițe pentru nou-născuți. Iubește lucrul manual și tot ce e frumos. Deși desenează de când se știe, pictura pe burtica femeii însărcinate a devenit pentru ea mai mult decât un hobby. Se numește Elena. Despre pasiunea sa neobișnuită, mi-a povestit în interviul de mai jos.

Elena, povestește-le despre tine  cititoarelor blogului SuntMAMĂ...
Sunt o iubitoare de frumos, creație și lucruri deosebite – câteva cuvinte care mă reflectă din toate punctele de vedere. Pictez, tricotez, decorez  și practic cu mult drag multe alte activități ce se referă  la perioada sarcinii mămicilor și nașterea copiilor.

De unde vine pasiunea ta pentru handmade?
Ce poate fi mai frumos decât un lucru făcut cu dragoste, la pătrat? Multe lucruri ce ne înconjoară sunt minunate, dar  handmade-ul presupune o dragoste aparte și o dăruire totală. De aici și vine pasiunea mea pentru aceasta, dorința de a realiza ceva deosebit, special, pentru că știu să savurez frumosul și doresc să-l ofer mai departe.


Când ai început să pictezi burtici?
Prima pictură am realizat-o cu 3 ani în urmă, când o prietena mă rugase să o pictez pe burtică. De atunci am îndrăgit această tehnică și pictez cu o deosebită plăcere burticile mămicilor însărcinate. În burtică se află o opera de artă a părinților, iar eu realizez o operă de artă pe învelișul acesteia.


De ce această tehnică?
De mică îmi place să desenez, fie picturi pe pânză, perete sau pe alte spații, însă această propunere a fost o noutate și pentru mine. Când am pictat pentru prima dată burtica prietenei mele, am înțeles că mai sunt spații magice ce pot fi pictate – burticile mămicilor însărcinate.


Cât de des apelează mămicile însărcinate la dvs pentru a le picta burticile?
Inițial pictam burticile prietenelor, rudelor,  deoarece aceasta era la limita unui hobby. Odată cu trecerea timpului am realizat că sunt atâtea burticele frumoase care sunt dornice de a deveni opere de artă și am decis să   ofer această posibilitate fiecărei mămici însărcinate . Acestea  apelează destul de des în comparație cu rata femeilor însărcinate și a celor care și-ar dori ceva extrem și pot fizic să-și permită aceasta.

Cu ce pictezi? Vopseaua nu este toxică pentru burtici?
La acest aspect sunt foarte atentă. Odată ce am ales să pictez pe burtica unei mămici, tind să utilizez culori a căror calitate este la superlativ. Acestea sunt din gama Snazaroo, prima marcă utilizată de make-up artiști, deoarece sunt  special create pentru o piele delicată, sunt antialergice, non-toxice, se usucă rapid și se înlătură ușor cu apă și săpun.

 Mai ai și o pasiune aparte pentru tricotare. Povestește-ne despre ea...
Am mai multe pasiuni, toate foarte apropiate  de pictură și înfrumusețarea perioadei  nou-născutului. La moment, în sezonul rece al anului, tricotez căciulițe pentru perioada de după naștere. Toate căciulițele au motive de iarnă și sunt utilizate în mod deosebit  la ședințe foto. 


Unde te pot găsi mămicile însărcinate, doritoare de a fi pictate pe burtici?
Multe din viitoarele mămici mă cunosc prin intermediul  recomandărilor cunoscutelor care au trăit deja această emoție. De asemenea, mă pot găsi pe rețelele de socializare, urmărindu-mi pagina și profilul de pe Facebook. În perioada caldă a anului, pictez în aer liber, în parcuri. Viitoarea mămică se odihnește pe păturică și savurează momentul, iar eu o pictez. Între timp, observă și alte mămici, se apropie de mine și astfel ajung și ele să fie pictate pe burtică.

Mulțumesc pentru interviu și mult succes în ceea ce faci!Lucrările Elenei le puteți admira AICI sau o puteți contacta pe Elena AICI

P