vineri, 6 ianuarie 2017

Activități creative pentru un Crăciun în familie

În acest an vei petrece Crăciunul în familie, împreună cu copiii? Cu siguranță nu te vei plictisi, căci alături de cei mici sărbătorile sunt extrem de frumoase. 

Noi, de exemplu, vom merge de dimineață la biserică, unde copiii vor fi împărtășiți și vor colinda, iar mai apoi vom merge în ospeție. Dacă tu vei sta însă acasă, ți-am pregătit o listă cu diverse activități care te vor ajuta să petreci un Crăciun de neuitat. 


Aranjați împreună masa de sărbătoare
Micuții tăi vor fi încântați să te ajute la aranjarea mesei de sărbătoare. Nu ezita să-i lași pe ei să pună pe masă tacâmurile, șervețelele, paharele. Le vei citi pe chipuri satisfacția!

Decupați fulgi din hârtie
Iarna e abia la început, astfel încât, dacă nu ai făcut această activitate cu copiii, acum e momentul potrivit. Decupați împreună fulgi din hârtie, pe care îi poți aranja prin toată casa. Poți face din aceștia ghirlande e care să le prinzi la ușă, la geam sau pe perete sau îi poți împrăștia pe masă. 

Jucați-vă cu zăpadă homemade
Dacă nu aveți chef să ieșiți afară pentru a vă juca cu bulgări de zăpadă, faceți zăpadă în casă. E o activitate distractivă, care îi va ține ocupați pe cei mici un timp îndelungat. Vezi AICI cum să faci zăpada artificială. 

Realizați postere amuzante de iarnă
Poți înfrumuseța camera celor mici cu postere amuzante confecționate chiar de ei. Și chiar în ziua de Crăciun! Vei avea nevoie de hârtie colorată din care veți decupa diverse personaje, dupa care, lasă-i pe copii să decidă unde să prindă posterul. Vezi AICI câteva idei de postere. 

Alte idei de activități pe care le poți face cu cei mici în timp ce stați în casă, vezi AICI.

Crăciun fericit și Sărbători Luminate!