luni, 13 februarie 2017

Recomandare: cărțile de colorat pentru copii „Pensula magică”


În preajma sărbătorilor de iarnă, Cecilia și Stelian au primit în dar câte o cărticică de colorat. Primul lucru la care au atras atenția, a fost designul neobișnuit. Cecilia imediat a transformat cartea în gentuță, iar Stelian, dupa ce a răsfoit-o și ne-a enumerat toate mijloacele de transport ce erau prezentate în ilustrații, a lăsat cartea deoparte. 

Zilele astea am revenit la cărțile „Pensula Magică”, când am auzit cât de mult le lăuda o mămică. Și chiar sunt de lăudat!

De multe ori copiii mă roagă să le dau pensula și acuarela, pentu a picta, însă de fiecare dată rezultatul arată astfel: acuarelă pe covor, acuarelă pe masă, acuarelă pe mâini și față, dar nicidecum acuarelă pe hârtie. Visam să nu îmi mai ceară acuarela, dar acum deja îmi cer cărți de colorat magice, apă și pensulă. 

Exact, doar de apă și pensulă au nevoie pentru a picta în cărțuliile din seria „Pensula Magică”!


O astfel de carte conține 8 desene, fiecare desen având texturi diferite, ceea ce înseamnă și culori diferite. Tot ce trebuie să facă cei mici este să înmoaie pensula în apă, să coloreze desenul de sus în jos, umezind porțiunile cu aceeași textură. Înainte de a colora o altă textură, aceștia trebuie să spele bine pensula. Dupa ce au pictat tot desenul, ilustrația se lasă la uscat.


Totul e foarte simplu, copiii nu își murdăresc mânuțele și sunt extrem de fericiți că nu mai încurcă culorile. În plus, seria „Pensula Magică” include 7 cărți – Animale Domestice, Animale Sălbatice, Animale Marine, Jucării, Dinozari, Mijloace de Transport, Vine Crăciunul, iar cu ajutorul acestora ei pot învăța obiectele sau animalele prin joc.

Vezi în imaginea de mai jos ce au reușit să coloreze Cecilia și Stelian. 


Copilul tău ce cărți de colorat preferă?

Pentru a vedea și alte recomandări, nu uita să dai un like paginii deFacebook a blogului!