miercuri, 22 februarie 2017

Spaghetti colorate acasă pentru micii pofticioși


Idee nu am ce preferințe culinare au copiii voștri, dar sunt aproape sigură că, la fel ca ai mei, adoră pastele/spaghetele, pe care le-ar mânca la fiecare masă. 

Pentru a le face picilor mei o surpriză, am decis ca azi, la prânz, să le ofer spaghetti colorate. Metoda de preparare este extrem de simplă și nu necesită mult timp. Astfel, nu am stat la bucătărie prea mult, dar și pe cei mici am reușit să-i surprind într-un mod cu totul deosebit.  

Iar pentru că azi, în prima parte a zilei, am învățat figurile geometrice, din morcov și sfeclă roșie, le-am decupat pătrate, dreptunghiuri, triunghiuri, cercuri și trapeze, pe care le-au înfulecat în doi timpi și trei mișcări.


Ingrediente necesare
La prepararea spaghettilor am folosit: spaghetti, sare, sfeclă roșie și morcov, colorant alimentar de culoare verde.
Cum se prepară
1.Spaghetti orange
Pentru început, am curățat de coajă morcovul și sfecla, apoi le-am pus la fiert, în apă cu sare.
Când acestea au fost suficient de moi, le-am scos din apă, iar în ea am pus spaghettile, pe care le-am lăsat la fiert până când au fost gata.
Le-am scos apoi, le-am strecurat, le-am călit un pic în apă rece, dupa care le-am aranjat pe farfurie.

2.Spaghetti verzi
Am fiert spaghettile în apă cu sare.
Într-un pahar, am dizolvat colorant alimentar, apoi am pus în el spaghetti, lăsându-le pentru 5 minute. Din păcate, 5 minute nu au fost suficiente pentru a obține o culoare intensă. Bănuiesc că în 10 minute ies perfecte.
Dupa 5 minute, le-am călit în apă rece, apoi le-am aranjat pe farfurie, alături de spaghetile de culoare orange.

3.Spaghetti albe
Acestea se prepară cel mai simplu: le-am fiert în apă cu sare, le-am călit puțin, apoi le-am aranjat în farfurie.
Deoarece copiilor mei nu le plac pastele/spaghettile cu sos sau cașcaval, le-au mâncat doar împreună cu figurile geometrice, pe care le-am decupat din morcovul și sfecla roșie fiartă pentru a obține culoarea orange.


E simplu, nu? Poftă bună!
Pentru a vedea și alte rețete pentru copii, dar și alte articole interesante, nu ezita să dai un like Paginii de Facebook a blogului!