luni, 6 martie 2017

9 lecții pe care le-am învățat de la Teo Trandafir


Câte dintre voi nu o cunosc sau nu au auzit măcar o singură dată numele Teo Trandafir? Sunt sigură că nu există asemenea persoane, în condițiile în care majoritatea dintre noi am crescut cu ProTV-ul românesc, ea fiind una dintre personalitățile importante ale acestui post de televiziune. Acum, când se află la CanalD, și mai mulți oameni o cunosc, datorită emisiunilor extraordinare pe care le face.

Eu am avut ocazia să o văd și să-i ascult sfaturile prețioase. Sâmbătă Teo a fost la Chișinău, în cadru unei noi ediții de suflet organizată de Clubul Nostru. Ei bine, am profitat la maximum de întlnirea cu ea și am ciulit atent urechile, ascultându-i îndemnurile. O femeie-minune!

Iată doar 9 dintre lecțiile pe care le-am învățat de la Teo Trandafir:
  1. Primăvara începe cu mine =  fericirea începe cu mine sau nu începe deloc!
  2. Ce-ar fi dacă nu mi-ar mai păsa de ceea ce spun/fac/cred cei din jurul meu? Lumea oricum mă va judeca, indiferent de ce voi face!
  3. Fiecare zi poate fi o zi de miercuri, când pot schimba acele ceasornicului! Când fac aceleași lucruri zilnic, nu pot avea un alt rezultat. Rezultatul va fi diferit doar atunci când mă voi schimba.
  4. De azi încep o luptă cu mine, pentru a deveni mai bună/înțelegătoare, fericită. Pentru aceasta, îmi pun întrebările: CINE SUNT și CE VREAU? Care sunt principalele CALITĂȚI/DEFECTE pe care le am și ce pot face pentru a mă schimba, pentru că mă pot schimba doar dacă îmi cunosc foarte bine aspirațiile, calitățile și defectele pe care le am.
  5. Dacă știu să-mi joc cartea corect, viața mea abia începe!
  6. Eu sunt forță prin mine însumi. Dacă nu îmi voi face eu mie bine, nimeni în locul meu nu o va face!
  7. În viață, NU TREBUIE SĂ NIMIC! Niciodată nu voi spune „NU TREBUIE SĂ”!
  8. Niciodată nu mă las jignită și îmi cer iertare de fiecare dată când greșesc, chiar dacă nu este cel mai ușor lucru pe care îl pot face.
  9. În drumul meu spre SUS îi salut pe toți, căci în drumul meu spre JOS, tot cu ei mă voi întâlni. Și nu se știe când pot avea nevoie de o mână de ajutor.
Workshop-ul „Primăvara începe cu tine” a fost la prima ediție, căci organizatorii au promis că Teo Trandafir va veni cu un alt seminar, în luna aprilie.

La finalul evenimentului, fiecare participant a avut posibilitatea de a dona pentru proiectul „Stop Cancer Mamar”, bani care, în ziua de 8 martie, vor aduce un zâmbet pe fața femeilor internate în secția Mamologie a Spitalului Oncologic din Chișinău.

Pentru a citi și alte articole interesante, nu ezita să dai un like paginiide Facebook a blogului!