duminică, 12 martie 2017

Cum să faci ștampile colorate din legume


Cine s-ar fi gândit că o simplă sfeclă roșie poate deveni o jucărie extraordinară pentru copii? Nici mie nu mi-a trecut prin cap așa ceva, până când, în timp ce tăiam legumele fierte pentru salată, Cecilia aluat câteva cubulețe de sfeclă roșie, le-a aranjat pe o foaie albă și a obținut mici pătrățele colorate. De aici a pornit totul...

Orice copil rămâne fascinat de ștampile. Dar de ce să le cumperi, când poți să le faci acasă, din legumele pe care le ai în cămară. Noi am folosit sfecla roșie, dar absolut orice legumă poate deveni o ștampilă perfectă, mai ales atunci când vrei să îți ții copilul ocupat, în timp ce tu pregătești ceva gustos la bucătărie. Astfel, alături de tine, cel mic va face exact ceea ce faci și tu: se va juca cu legumele.

Principiul e foarte simplu: se ia o sfeclă roșie, se taie în jumătate, interiorul acesteia se decupează într-o formă dorită, apoi se lasă copilului să aplice ștampilele, desenând orice își dorește.
 
Spor la jucat cu ștampile din legume!Pentru a vedea și alte trucuri, dar și idei de jocuri și activități, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului!